用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2012-2013 P1B
樓主: marcuscyrus
go

2012-2013 P1B [複製鏈接]

回覆:2012-2013 P1B

唉,重未上到學校網,咁點簽餐單呀~~

自從學校website改頭換面後,我成日都上唔到
依家加埋小一入學申請,仲塞上加塞

Download 左餐單!

想問存錢入智能咭戶口,係咪即係响繳費靈按繳款,輸入$3000就得?

回復 shirleyysy 的帖子

Yes 商戶編號是9357

回復 puibpuib 的帖子

我聽完個家長日briefing 都覺得有D壓力, 要跟足D要求和進度, 家長要放相當時間和精神......
[url=]

請問大家,28/9 英文Dict嘅範圍係咩?係咪Supp Ex (1) 嗰9句?阿仔只寫28/9默英文,但無寫默咩,問佢又話唔知,唯有在此問問大家,唔該晒

回覆:shirleyysy 的帖子

Dict.1  26/9/2012  Sup.Ex (1)

回復 shirleyysy 的帖子

英默係26/9, 默Supp.Ex.(1).....都係睇Teaching plan先知, 不過除左個9句, 唔知p2-4要唔要默埋?

係26/9英文默書,我之前打錯了28/9。
Thanks

頭先睇智能咭戶口已經有項目收費list左出來,是否於繳費限期日自 動過數?我上星期五已增值,但智能咭戶口仲未update,聼日仲未update 既話就打電話問下先。
[url=]

想問下大家如果測驗o個日請假,測驗分係除少一次還是當o個次零?

我小朋友響手冊上最後寫左26週(上)單元3,係甚麼意思?甚麼是單元3?

ccfa_hp 發表於 12-9-24 20:47
我小朋友響手冊上最後寫左26週(上)單元3,係甚麼意思?甚麼是單元3?
marcus話測驗要測埋26周o既第3課,我估都應該係咁

即今次小測係測課本、作業第4、5課;26週第三章嘅標點~~

marcuscyrus 發表於 12-9-24 16:52
想問下大家如果測驗o個日請假,測驗分係除少一次還是當o個次零?
黙書/小測係計平均分。至於測驗....老師話病假後第一天返學即會安排補測。如果最後都係安排唔到補測....甘....哎呀, 我都聽唔到老師講係係0分定計少次.....

有無其他家長知道。

puibpuib 發表於 12-9-25 09:06
黙書/小測係計平均分。至於測驗....老師話病假後第一天返學即會安排補測。如果最後都係安排唔到補測....甘. ...
丫..我寫得唔清楚..我是問小測(其實我唔知仲有再分小測同大測),marcus 10月4號返唔到學,碰巧又要小測,不過老師剛剛覆了我,是除少一次,上次家長會係爸爸去,佢話佢有聽到類似的野,但佢唔~~~~記~~~~得~~~~!!!!!!

又有問題,想請問pps 登記o個度個學生編號是哪一個?

上次家長會有張通告, 上面有學校PPS商戶編號, 同埋學生編號。學生編號應該同出生紙號碼差不多

puibpuib 發表於 12-9-25 14:04
上次家長會有張通告, 上面有學校PPS商戶編號, 同埋學生編號。學生編號應該同出生紙號碼差不多 ...
會不會跟intranet login一樣?唉..爸爸都話有一張這樣的通告,但就係搵極都搵唔到
‹ 上一主題|下一主題