用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 太子協和的功課量?
go

太子協和的功課量? [複製鏈接]

好想多了解太子協和的功課量,請問是否好谷好傳統教學? 老師是否太好嚴?好多功課考試?
請問幾多人一班?唔好意思咁多問題,希望 有家長可以答下我

1    0    0    0

回覆:cowboy2007 的帖子

一班大約30人,老師好,功課大概56樣。

高年班有几樣呢?????五六樣指低年班???

五六 homeworks each day ?

引用:好想多了解太子協和的功課量,請問是否好谷

原帖由 cowboy2007 於 12-09-03 發表
好想多了解太子協和的功課量,請問是否好谷好傳統教學? 老師是否太好嚴?好多功課考試?
請問幾多人一班?唔 ...
Qauyaq

一D都唔嚴,D學生D字寫得再衰都唔洗你做過, 高年級D常識D長題目答案不需用完整句子, 比起同校網或之前上午校 (現長沙灣協和) 的小學的要求明顯低好多! 但對小朋友發展是否真的是一件好事, 就要家長自己行量,在太子呢個校網工作前, 我是在黃大仙( 慈雲山) 補習社做野, 都見過不少學校, 學校D師資好壞,我可以客觀D講到

回覆:macracso 的帖子

多謝您的回覆。但在您回覆前,我也問過不少協和學生家生,他們和你的回覆有很大差距,他們說老師幾嚴格,校風不錯。

每間學校都有好有不好,並不必要一面倒。

‹ 上一主題|下一主題