用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 如果學民和教協發起罷課 ...
樓主: JustAParent
go

如果學民和教協發起罷課 ...   [複製鏈接]

中國放咁多人落黎,根本係想同化香港人,等香港有多d國內人支持中國大陸,壓抵要求民主聲音,加強中國對香港的管冶,而家仲得寸進尺!好心中國做好自已先啦,到時那怕人心不歸向?吾好再硬Sell向小朋友埋手,觸怒我地!

引用:Quote:alanwong238+發表於+12-9-5+13:05+其

whywhywhywhy 發表於 12-9-4 00:28
唔支持!過左9/9先再講!
唔支持!過左9/9先再講!
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

我都有着、ALTHOUGH去不到政総、BUT総算出了丁点棉力。 我対這班同学致敬、有下一代関心教育問題、香港還有救。 希望下星期2大学生加入、会再将声音擴大。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

昨日真係見到好多人穿黑衣

要雙職家長真係有難度. 可以只罷那國民教育科嗎?  同學校商量, 容許全身黑衫褲/校服返學好d, 係人都見到!!

要珍惜自由呀.  再唔系, 遲d會無架.  本人草民一介, 唔識人都唔識多字, 真不希望有咩厚厚薄薄, 瓜瓜菜菜, 淡淡黑黑, 只希望無人要食"豆腐渣", 只希望下一代有好奶粉飲, . 有"旺"盛的花草樹目, 有嬌艷的太"陽", 唔使識人好過識字...
我想應該唔係好過份
‹ 上一主題|下一主題