用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 34校網12月細女應如何揀學校??請指教
go

34校網12月細女應如何揀學校??請指教 [複製鏈接]

34校網12月細女應如何揀學校?? 今年9月K3, 要揀小一
(幼稚園老師評語係中英幾好, 記性好, 但數學一般[岩岩K2呢年下學期有進步], 慢熱, 較被動)

有細佬出年IN幼稚園, 所以唔想揀女校/直資/私校...想揀返男女校/官津, FOR細佬可以用必收生....

咁我34校網得15分, 第1ROUND 有邊D校風較好既學校可以揀呢呢??
如果失敗左, 咁第2ROUND大抽獎係咪都要揀返第1ROUND果間做甲乙既第1志願呢??

煩請各位有經驗既家長指教.....真係好煩惱....唔該各位幫幫忙, 謝謝
   0    0    0    0

有無人可以比D意見, 唔該....

回覆:joypeace 的帖子

大抽獎無分大細女;15分34熱門好多人爭,係要揀,無宗教的少左啲有宗教分爭

回覆:joypeace 的帖子

34網首選福馬,無宗教,大部份人都係15分。

回覆:34校網12月細女應如何揀學校??請指教

34 合一堂吾係top sch 但辦得不錯、值得一選

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

回復 SaBB 的帖子

請問 合一堂 呢間學校既學習風氣如何??
我希望唔好太過寬鬆, 因為我個女係需要人逼下佢先會郁....

miffy 的帖子

合一堂都多功課,小一每日都7-8樣。不過15分機會大

咁請問合一堂既老師係咪比較成熟有耐性? 因小兒到依家 K3 返學都重會喊, 所以好想知道老師會唔會比較有耐性, 謝謝!  

合一堂 D 老師 很多都在學校教咗都起碼有 10 年以上了,很有愛心, 我有個同事和我的仔仔女女都覺得老師很好,我的同事還會間中返學校探吓老師呢 !!
‹ 上一主題|下一主題