用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督堂幼稚園 cckg會否收細B或超大B?
go

cckg會否收細B或超大B? [複製鏈接]

cckg會否收細B或超大B?請分享.
   1    0    0    0

i also wanna know

Toby媽媽 發表於 12-9-1 22:45
cckg會否收細B或超大B?請分享.

細B => yes
超大B => no

CCKG would accept "small BB", but I think the kid should be very very smart.  
My friend's daughter has been accepted by CCKG.  She is "small BB" born in December.

FortuneBB 發表於 12-10-9 14:54
CCKG would accept "small BB", but I think the kid should be very very smart.  
My friend's daughter  ...

咁你朋友女兒是否“very very smart” 呢?可否分享下,謝謝!

NaipNaip 的帖子

女孩子來說 , 细b入到cckg 但dgs會收细b嗎? 若dgs 不喜细b, 請問可有其他好的出路?

回覆:cckg會否收細B或超大B?

Cckg何時交表?

相信dgs都是看小朋友表現收生,我同事個女十二月出世讀cckg,最後入了dgs

FortuneBB 發表於 12-11-2 11:40
相信dgs都是看小朋友表現收生,我同事個女十二月出世讀cckg,最後入了dgs
想問下你朋友的女兒的表現如何?很突出嗎?謝謝分享!

我認識的兩個朋友的女兒都是生於十二月。
一個升上女拔萃,我唔知佢面試表現怎樣,但她是混血兒,可能有d着數。
另一個我認識的女孩真的十分十分醒目,她是我見過最醒的小朋友,天資聰穎,她的表現好明顯是一個責優生,我相信她是憑實力考入cckg.  

想問問CCKG一定要跟當年出生去報名,對嗎?
我兒是12月B, 如一開始已遲一年做大B, 即係讀PN去考K2(越級挑戰)?

回覆:阿早! 的帖子

我想未必得, 佢封interview 信寫明要交k1成績表副本或k1讀緊學校証明信!

回覆:阿早! 的帖子

係! 招生寫明只收出世那年1月1曰~12月31曰

My daughter was born in Oct and now in Upper class.I think all of her classmates was born in same year and it spread in every month。

girouis 發表於 13-1-27 03:08
我想未必得, 佢封interview 信寫明要交k1成績表副本或k1讀緊學校証明信!

想請教下,
如要睇埋埋K1既成績表, 咁即係咩時間報岩呢?
睇左少少資料見學校都係10, 11月開始招生,
一報就係K2, 但係K1先岩岩開班無耐咋啵...
應該係點?
THANKS

回覆:Chirley 的帖子

我in當日都未有K1成績表, 我去到同見面老師講未有成績表但帶左K1本學校手冊同時影印一份比佢,個老師check 完後比返正本手冊我佢收左影印本就話OK, 比我上去班房in! 之前都問過一位個女讀過朋友講, 有K1成績表而寫得好就最好, 如果冇! 交手冊都可以, 學校都係想証明你小朋友讀緊K1。

girouis 發表於 13-2-28 02:19
我in當日都未有K1成績表, 我去到同見面老師講未有成績表但帶左K1本學校手冊同時影印一份比佢,個老師check  ...

thank you for your reply...
‹ 上一主題|下一主題