用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 荃灣62校網: 伍季明 vs 石鐘山
go

荃灣62校網: 伍季明 vs 石鐘山 [複製鏈接]

朋友有天主教領洗紙, 佢老公想小朋友入 伍季明, 但媽咪心儀 石鐘山,
一講起來緊9月份揀校就有爭執, 請各位評下.那一間比較好.

1) 升中
2) 功課量
.............etc
   1    0    0    0

軒軒出世5.80磅, 滿月8.13磅, 2個月11磅, 3個月13磅,4個月15.5磅, 5個月18磅, 6個月19磅

醒目開學勳章

回覆:荃灣62校網: 伍季明 vs 石鐘山

我都係考慮緊呢兩間,再加上深天,我都希望有家長可以提供多些資料。

我只知石鐘山係數學同IT勁啲

伍季明是否有好多功課?

稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

引用:伍季明是否有好多功課? +

原帖由 sayuri 於 12-09-01 發表
伍季明是否有好多功課?
伍季明勁多功課

醒目開學勳章

開心小花 發表於 12-9-1 13:30
我都係考慮緊呢兩間,再加上深天,我都希望有家長可以提供多些資料。

...

伍季明傳統教學多功課 , p2開始分精英班
深天p1 - p3 活動教學功課不算多 , p4- p6傳統教學, 功課量會比之前多, p4分精英班 , 老師有愛心

軒軒出世5.80磅, 滿月8.13磅, 2個月11磅, 3個月13磅,4個月15.5磅, 5個月18磅, 6個月19磅
‹ 上一主題|下一主題