用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 馬頭涌官立小學 褔馬P.1c班
樓主: 雪梅
go

褔馬P.1c班 [複製鏈接]

引用:回復+雪梅+的帖子 你嘅女好叻呀,我嘅女講

原帖由 Win2006 於 12-09-13 發表
回復 雪梅 的帖子

你嘅女好叻呀,我嘅女講的幾個同學仔,怕醜哋。
你女叫咩嘢名吖

從此以後,快樂着你們的快樂,幸福着你們的幸福,追逐着你們的追逐。。。。。。

引用:回復+雪梅+的帖子 你嘅女好叻呀,我嘅女講

原帖由 Win2006 於 12-09-13 發表
回復 雪梅 的帖子

你嘅女好叻呀,我嘅女講的幾個同學仔,怕醜哋。
你女同我女一定識

從此以後,快樂着你們的快樂,幸福着你們的幸福,追逐着你們的追逐。。。。。。

回復 mycats2000 的帖子

你呢個問題我都有問過,教練回覆:家長可自費$19入場,
協助子女沐浴更衣,亦可於場外接回,再到更衣室。
所以我會比件袍小朋友,游完水後場外接回。

引用:回復+mycats2000+的帖子 你呢個問題我都有

原帖由 vivifong 於 12-09-13 發表
回復 mycats2000 的帖子

你呢個問題我都有問過,教練回覆:家長可自費$19入場,
你自己湊去吖?

回復 雪梅 的帖子

可能要爸爸幫手

引用:回復+雪梅+的帖子 可能要爸爸幫手

原帖由 vivifong 於 12-09-13 發表
回復 雪梅 的帖子

可能要爸爸幫手
你有冇幫以諾補習架?

Re : vivifong

我最擔心係當教練教緊其他小朋友時候, 課長2小時, 小朋友要去洗手間時點安排, 今日問左張老師, 佢講得就好簡單, "就等小朋友上水自己去". 我好驚訝, 咁危險? 問佢有無助手呀? 佢又話唔知教練會點安排? 我話小朋友得6歲, 唔係佢唔識去洗手間, 係來回時濕滑滑跌到點算?  之前就係有個5歲小孩在這個池參加游泳班去洗水間之後就遇溺.

引用:Re+:+vivifong我最擔心係當教練教緊其他小

原帖由 mycats2000 於 12-09-15 發表
Re : vivifong

我最擔心係當教練教緊其他小朋友時候, 課長2小時, 小朋友要去洗手間時點安排, 今日問左張老 ...
唔係吖嘛!咁好危險!應該有助手係度先啱!

今日終於上游泳班, 唉!

有好多小一家長個個都話想入內幫手換衫, 但教練話D小朋友要學習自己做.家長要放手啦. 只係如果唔放心就夠鐘時自費入內幫手洗身. 但因有好多家長都要求第一次入内, 咁最後教練只有特別比小一家長入內一次.

就係咁比我發現左D問題, 教練話佢地有4個工作人員(包括教練), 但原來個個都分左小組有自己一班小朋友, 一定唔會放低學生陪小朋友去洗手間. 這個係我一路擔心問題!

第二,之前那位張老師話如果擔心可到看台遠觀, 但原來班小朋友上堂在L2地庫游泳, 那裏係無可能在看台看到.

第三, 原來上上下堂大約一個小時後, 要全部小朋友轉池. 轉上L1泳池再上堂. 個個小朋友上水都凍,重要行上L1. 又一樣危險.

唉! 我都唔知重継唔継續上好? 錢就比左, 但第一堂已經發現的問題.

唔好意思成大段野, 只係想寫出黎比大家知下情況, 如果要同小朋友報泳班就請自己三思.

引用:今日終於上游泳班,+唉!有好多小一家長個個

原帖由 mycats2000 於 12-09-16 發表
今日終於上游泳班, 唉!

有好多小一家長個個都話想入內幫手換衫, 但教練話D小朋友要學習自己做.家長要放手 ...
咁之後嘅堂唔俾家長入喇
聽上去有啲驚驚哋

因為我發現有其他泳會都有家長坐在L2地庫泳池旁. 所以下堂我會要求教練比我坐在泳池旁.

Re : karenho_ma

好多謝你的意見. 其實之前我都有叫小朋友在上堂前去定洗水間, 但在一小時課堂他都重係要去洗水間一次. 現在學兩個小時可能要去2次. 地面濕滑先擔心.
反而我唔擔心佢洗身換衫佢唔會有問題.

引用:+本帖最後由+mycats2000+於+12-9-18+22:28+

原帖由 mycats2000 於 12-09-18 發表

Re : karenho_ma
如果啱開始唔放心,跟多幾曰睇睇,對小朋友都係一種鍛鍊

回覆:褔馬P.1c班

請問各位媽咪,你地小朋友一生一體藝抽中未吖?我女兒選擇三種全中女兒開心到不得了!!
但又好擔心佢辛苦

你地抽左邊3種?

引用:你地抽左邊3種?

原帖由 mycats2000 於 12-09-22 發表
你地抽左邊3種?
長笛,舞蹈,和電腦
你呢?

引用:Quote:原帖由+wonderbaby+於+12-09-05+發表

原帖由 雪梅 於 12-09-05 發表
阿女話今日有揀小提琴,不過佢未被揀上
係老公入課室揀

...
係老師

‹ 上一主題|下一主題