用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陸慶濤小學 2012/2013 9月入讀P1家長請入來傾吓!
樓主: wt_bb
go

2012/2013 9月入讀P1家長請入來傾吓! [複製鏈接]

回覆:patkwokhk 的帖子

請問大家會唔會參加3/10的旅行呀?

lamlamsek, 你要用parent's account login 才可以簽的.

我已幫 Isaac 簽了去旅行

我在學校網站上 upload 了Isaac 的相片於 profile 上, 大家可以在同學錄上見到. 假如遇見時, 大家say hi, 做個朋友仔!

引用:我在學校網站上+upload+了+Isaac+的相片於+

原帖由 wt_bb 於 12-09-04 發表
我在學校網站上 upload 了 Isaac 的相片於 profile 上, 大家可以在同學錄上見到. 假如遇見時, 大家say hi,  ...
Hello Isaac 媽咪:

我都upload 了張相上去呀!
我囝囝叫謙謙,大家做個朋友仔!

Hello謙謙媽咪:

我見到你囝囝幅相了! 明天打聲招呼!

Chelsea媽咪, 學校咁快回覆兼辦妥, 真的很有效率!

請問你send去那個email address? 是否透過 eclass account send?

回復 patkwokhk 的帖子

Noted. Thank you!

1d班報到
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

wt_bb 發表於 12-9-4 09:18
我在學校網站上 upload 了 Isaac 的相片於 profile 上, 大家可以在同學錄上見到. 假如遇見時, 大家say hi,  ...

你們好!我仔仔話你仔仔好乖,仲俾班主任選為組長/班長,好叻仔!

這幾天開學很忙,現在無得午睡,小朋友正在適應中....

你們知不知道個鐵校章有什麼用?另外我見手冊要交回賣旗籌款捐款回條,一般是捐多少的?

10月尾要期中考,好似好快考試,都唔知抽唔抽到時間幫他溫書

Hello, 洛霖媽咪, 你仔仔是否和 Isaac 同一組? Isaac 說每個同學都有任務, 組長/班長應該是輪流當的.
我估個鐵校章是送給小朋友的, 沒見到有學生掛上.
Isaac已交回賣旗籌款捐款回條, 捐多少應該是隨意隨心的!
希望 Isaac 和洛霖及其他同學仔可以成為朋友, 愉快融洽相處, 好好享受校園生活!

個鐵校章我扣咗係件外套度,好似正式d.

回覆:wt_bb 的帖子

大家好, 我囡囡係1D班。
阿囡話個鐵校章要褂在冷外套上。
請問一人一體藝(20小時),是否要保留收據交回學校來證明學了20小時?

wt_bb 發表於 12-9-7 09:00
Hello, 洛霖媽咪, 你仔仔是否和 Isaac 同一組? Isaac 說每個同學都有任務, 組長/班長應該是輪流當的.
我估 ...

鐵章唔係免費,係同埋d雜費一齊俾,好似係十幾蚊一個,但想不出有什麼用

今早早會有介紹陶藝興趣班及拉坯,我想我小朋友一定很想上,可惜要二年級才可以上。

我小朋友比較多咀及坐唔定,我相信組長/班長有排都輪唔到佢做 ^^

Ivy18018 發表於 12-9-7 12:53
大家好, 我囡囡係1D班。
阿囡話個鐵校章要褂在冷外套上。
請問一人一體藝(20小時),是否要保留收據交回學 ...

我見通告是家長簽名作實,應該唔駛咁嚴重掛!

debbieko 發表於 12-9-7 12:46
個鐵校章我扣咗係件外套度,好似正式d.

原來掛係外套到,等我今晚巢返出來。

另我見今日早會說下星期一要帶檯墊及餐具,我見家長手冊或之前的通告說飯商會提供檯墊及餐具,另有一條布校方提供作抹檯用。那今天早會提到的是否只適用小二以上的學生呢?

回覆:roccolamar 的帖子

我公司同事(而家小二家長)叫我記得keep收據。等我明天問一問學校先。

回覆:roccolamar 的帖子

下星期一午膳供應商會送全新抬墊一張及餐具一套, 因為未消毒, 所以自己帶一套已清潔的。

‹ 上一主題|下一主題