用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 深水埗寶血幼兒園
go

深水埗寶血幼兒園 [複製鏈接]

請問有無人仔女讀緊呢間, 好唔好? 係唔係直上幼稚園?
小學派位多數係派邊間呢

Thanks
   3    0    0    0

Dada1115 發表於 12-8-24 10:34
請問有無人仔女讀緊呢間, 好唔好? 係唔係直上幼稚園?
小學派位多數係派邊間呢

hello Dada1115, 我囡囡剛畢業了, 我個人就很喜歡這間學校,小女她由預備班讀到k3, 是的, 由預備班讀的話, 絕大部份都會繼續上k1-k3, 這間幼稚園雖然不大, 但很多老師都好有 heart, 教導小朋友獨立, 守規距, 自理, 課程也很多元化, 讓小朋友學習得很愉快, 也有不同的活動給予小朋友發揮, 表現自信
至於派小學, 大部份都派得不錯, 小女今年在第一輪自行分配學位已幸運地入到九龍塘官立小學
有些同學仔在第二輪統一派位派得不好的, 去叩門, 也成功叩到心儀的小學, 例如協和, 聖多馬等...

weixin  hello,請問寶血多唔多雜費嘎?  發表於 12-9-4 15:50

回復 evalodau 的帖子

helllooo Evalodau,

謝謝你的資料, 請問interview (兩歲班) 係問咩野? in 晒家長& 小朋友?
要小朋友成group 一起玩?

Dada1115 發表於 12-8-24 12:20

helllooo Evalodau,
唔洗客氣! 當年我囡囡的interview, 大致都係問下佢叫乜名呀? 鍾意做d咩呀? 好似都係觀察個小朋友既活動多d... 當年我囡囡係插班生, 所以只係我兩母女同主任的interview, 無group小朋友
至於家長就問我小朋友平時在家既表現, 健康院姑娘/醫生見小朋友既評估/進度..
當年阿囡讀預備班時都未戒片, 但入去無幾耐就幫佢戒左喇

Evalodau,

真係thanks a lot!!!
下個月交表啦, 希望樣樣順利!!!

Dada1115 發表於 12-8-28 11:51

Evalodau,

Dada, 下個月交表? 你小朋友幾大呀? 打算出年9月入讀咩級別? 我仔仔都係下個月交表呀, 而家1歲3個月, 打算出年9月入讀寶血預備班(跟家姐一樣), 唔知同你係咪一樣呢?

Me too! My son almost 17 months now. I'm considering half-day or full day.

我打算報全日兩歲班呀!!
唔知有無機會做同學仔啦!!

回復 wongelle 的帖子

hihi wongelle

I'll apply whole day session!

‹ 上一主題|下一主題