用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教石鐘山紀念小學 2012 小一新朱玉
樓主: olivefong
go

2012 小一新朱玉   [複製鏈接]

回復 meifan 的帖子

我估數學進評應該係做試卷.  

回復 tiffanylmc 的帖子

吓, 1B明天要考, 今晚再溫一溫先.

我記錯了以為今日評

剛收老師EMAIL REPLY:

數學進評是紙筆評估,不佔考試分,形式類似作業/補充/學習工作冊。
數學堂進行,老師會讀卷,學生於限時內作答.

雖然不計分, 大家都要努力幫小朋友溫習.

老師會讀卷咁好.    

ha ha, 可能怕小朋友還未懂睇題目, 今次第一次, 比小朋友嘗試考試模式, 但遲D就自己來,

希望大家都有好成績啦.

大家好..
想問下石小電郵係咪家長都有個登入名稱同密碼架?請問係邊度可以搵到自己個名同密碼架呢?

回復 olivefong 的帖子

我都唔知石小電郵既login 係咩. 不過如果你搵老師可以用自己平時的電郵地址發電郵便可.

http://www.scs.edu.hk/SchoolNet/contactus.aspx

哦唔該。因為我上星期都寫過一次電郵比老師都冇覆我,我頭先再寄一次啦。唔該哂。

回復 olivefong 的帖子

我上次發電郵俾班主任都係無覆我. 跟住我第二朝寫紙仔夾落手冊. 當日放學老師就夾返紙仔覆我了.

上次22/9家長分享會時, 班主任俾了她的EMAIL AC 我地, 直接SEND EMAIL 俾班主任會快D回覆. 如問其他課目事情,  班主任會FORWARD EMAIL 俾有關老師.

之前,我問有關數學進評?班主任都FORWARD EMAIL 俾數學老師.

甘快英文要SPELLING TEST,
SPELLING 意思是否老師讀個英文生字, 小朋友自己串寫出來?
WHY 1D班測: SP(A-Z) & (a-z), 但其他班是SPELLING 書內容?

回覆:2012 小一新朱玉

我想問1B班 spelling test ch1是否代表第一課書?

魅力王子 醒目開學勳章 王國長老

引用:我想問1B班+spelling+test+ch1是否代表第一

原帖由 chiyubb 於 12-10-05 發表
我想問1B班 spelling test ch1是否代表第一課書?
Ch 1英文生字,以往有比紙仔你溫,依家無?

引用:甘快英文要SPELLING+TEST,+SPELLING+意思是

原帖由 meifan 於 12-10-05 發表
甘快英文要SPELLING TEST,
SPELLING 意思是否老師讀個英文生字, 小朋友自己串寫出來?
WHY 1D班測: SP(A-Z) ...
上年未試過默a-z,會唔會同班同學好多連a-z都未攪掂?

回覆:chiyubb 的帖子

張紙仔贴咗係英文書第一頁,睇睇有無。
但阿仔話只係默三個,唔知係唔係真的。

引用:張紙仔贴咗係英文書第一頁,睇睇有無。 但

原帖由 meifan 於 12-10-05 發表
張紙仔贴咗係英文書第一頁,睇睇有無。
但阿仔話只係默三個,唔知係唔係真的。

...
總共幾多個?一開始默書有可能想比佢哋適應,默一半數量,但上年有D班別又試過一次過默哂,如果你係1B,冼老師多數默一半架咋

回復 醜樣豬 的帖子

TOTAL 有9個, 唔係唔係只背3個, 但阿囝青`攪錯

回覆:2012 小一新朱玉

已找到紙仔,Thanks!

‹ 上一主題|下一主題