用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 Please Help!!有冇住錦田的家長?
go

Please Help!!有冇住錦田的家長? [複製鏈接]

我個女今年讀 Year 1,本來我填左張搭校車表,而司機亦在上星期比左電話我,因我住大屐村,司機話唔會入我條村,我話等我諗諗方法(我冇講過話我唔搭校車)。到今日再打比司機諗住加錢可唔可以入村啦,點知佢話校車滿左.我而家都唔知點算好.

我個女以前讀激活幼稚園時,個間校巴公司係吓有幾多人係錦田區搭校車而去設計路線.我搭校車都係想方便,如果校車唔入村變相令到家長不便

有冇人可以幫幫我呀?有冇人知道其他保母車?有冇人知如由青衣,荃灣,九龍去宏信的保母車資料?
   0    0    0    0

回覆:hksupermama 的帖子

你快d打去學校梁小姐,叫佢幫你因為佢負責校車

我之前同佢傾過,我問佢有冇其他保母車資料,佢都係要我自己揾。
不過明天試吓再打多次比佢.

引用:+本帖最後由+hksupermama+於+12-8-23+18:42

原帖由 hksupermama 於 12-08-23 發表

我之前同佢傾過,我問佢有冇其他保母車資料,佢都係要我自 ...
校車講明唔夠10人唔開線的,學校都迫佢/管佢唔到的。
你都係唔好旨意學校,自己諗辦法啦。
例如找保母車,找相熟的士司機。
但保母車不可入校,只可停出面,又好多車的,要make sure有保母帶入校,安全第一。

妳都唔好指意學校可以幫到妳喇,舊年我女都搭過一輪校車,真係一肚氣。

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

今年錦田有咁多人搭校車嗎?

Don't rely on school, they can't help. The school bus company also not flexiable and not easy to bargain, it is the worst school bus company I encountered.

我都覺得呢間校巴公司好差,唔知點解學校仲用佢

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

Agree!你地搭緊呢架車?

Agree!你地搭緊呢架車?

可能有投標及合約問題,唔可隨便換

學校話今年得間校車公司投標.

住錦田區的家長:
想自組的士返學嗎?起碼可以車到門口。有興趣可聯絡我!
‹ 上一主題|下一主題