用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 20/8通知派到S位..但(我放棄了)
go

20/8通知派到S位..但(我放棄了) [複製鏈接]

回覆:到我喇!今日通知派到S位..但

咁⋯你想s位幫到囝囝邊方面?幼兒+E位做唔做到你想的?

應該有得參觀,睇咗先,同個間 s位老師和社工傾下阿仔情況,有什麼訓練比佢,再決定。  同好似有咗s 位就要放棄e 位,你現在 e位多唔多堂?導師好嗎?

咁你囝囝已有一定理解力同言語表達,只差體能的話,是不是學同普通小朋友一樣程度的嘢,加e位個別訓練多d家居練習,好似效果好d?  S位的個別未必有e位咁多,e位放咗一樣難求嫁。但如各方面都未追上,咁s位又適合d。最緊要幫你仔進步,唔好諗徙唔徙。十五十六唔肯定,試咗s位先,唔得未去返之前包容你的幼兒園,最多自己出錢私家訓練。

回覆:到我喇!20/8通知派到S位..但(我放棄了)

Methy happy you make up your mind.  Your baby will prosper.  Add oil!

methy  Thanks  發表於 12-8-26 14:11

我friend e 位一星期有4堂 wor.  要爭取多d呀!

得嘅,開始會辛苦d,適應咗會覺得好充實。對仔仔同自己有信心!

回覆:20/8通知派到S位..但(我放棄了)

Methy 我囝囝 I 位老師好好,開學三個星期我已經覺得我囝叻咗,非常感恩,相信因為新的環境令囝囝學到新的事情。希望你囝囝也繼續進步。

回覆:20/8通知派到S位..但(我放棄了)

Methy 我囝囝 I 位老師好好,開學三個星期我已經覺得我囝叻咗,非常感恩,相信因為新的環境令囝囝學到新的事情。希望你囝囝也繼續進步。

回覆:wongyld 的帖子

可以同時排 E+S。排到 e 開始訓練後再排到 s,可以唔要,繼續 e,(讀普通幼稚園),或要 s 就無咗e。簡單係你可以排兩條隊,但只可同時得一樣 service 不能兩樣。兩條隊都一年以上,排定私人 s 位吧,都最小等兩個月。

‹ 上一主題|下一主題