用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 chiropak 書包
樓主: fruitscalpiscc
go

chiropak 書包 [複製鏈接]

回覆:chiropak 書包

咁我這2日去買先,謝謝你!

旦仔 發表於 12-8-18 02:03
佢比spi, dr. kong扁身,以為會輕身,點知一豆上手真叫我意外。但我研究過,它護脊的理論好過曬其他品牌, ...
佢地已經好多書
書包本身重真係揹得好辛苦
SPI又係未揹已經都夠分量
暫時都係覺得LEGO書包夠輕好用

回復 Geni 的帖子

能否post 張相睇下一田買是否平過上網買?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

之前用SPI, 到升小五時, 唔覺意在吉吉島見到呢個品牌, 攞上手都唔太重, 所以買了一個中學SIZE嚟用, 之前用的書包真係一年換一個, 但買了呢個CHIROPAK就用到現在(升中二), 即是已用了3年, 中一嗰時, 我阿媽見阿仔個書包仲以為新買(學期尾), 我話已經差不多3年了. 真係好新淨又無變形.

回覆:alice44 的帖子

我都估唔到Chiropak 咁襟用㗎!諗住頂多三年貨仔!
由小一day one 用到小六last day!
亞仔要同佢say goodbye la!

Macusmama  有幾重?  發表於 12-8-25 17:13
jessc  睇個樣仲ok, 咁就掉左佢有點可惜,可能仲適合有些小朋友用。  發表於 12-8-24 10:32

我見到有個牌子係IMPACT,不過香港無得買...係SINGAPORE比左台灣的代理,我要揾人係台灣訂,睇下得唔得,因我見佢講重AROUND900G...
比DR.KONG輕,,DR,KONG要2 磅...

jessc  咁900g的書包;大部份lego和少部份spi款可以輕過佢。
尤其spi越少眾的款(如年前c字頭的款)反而越輕,越大路的款(如vision, active反光面)就反而仲重。  發表於 12-8-24 10:31
Macus Ma Ma

回復 pooh仔 的帖子

六年都好ok喎!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

醒目開學勳章

我大仔中一用到而家中五都仲用緊,果時買5佰幾,襟就真係襟用,不過我都覺得重,我上FB搵到,一田有得賣, 打電話訂可以送貨到地MTR, 唔知點解平過幾年前買

而家細仔升中一我心大心細都想買返呢個牌子, 但佢又唔太鐘意D款,到而家都未買

我覺得ok 喎, 重量同款式都ok, 我都有幫阿仔"咩"書包, 覺得好貼背, 上年開頭都係諗住SPI 同LEGO 呢兩隻二選一, 但上年喺吉之島見到, 用料同款式幾好, 而且重量又唔係太重, 但"咩"上身夠貼同幾舒服, 所以在阿仔同意下就買左呢個牌子嘅書包喇!

剛同囡囡係一田買了, 買了大size, 女仔款唔多, sales話大埔一田會多啲女仔款! 真係好貼背, 囡囡都喜歡!

jessc  大埔一田反而係SPI無乜款。Chiropak couinter因向內, 對面係lego, 無咁多人留意到。  發表於 12-8-25 09:40

醒目開學勳章

Chiropak for me is very ok, my son carry fit for his back!!

Chiropak 真係超襟,係就係重左d d, 用左幾年都無變形, 無磨損.

好用,不過其實都幾重,舊年係吉吉島買,最後一個,要$6xx
‹ 上一主題|下一主題