用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你地間幼稚園N班開學, 比唔比家長陪上堂?? ...
樓主: 叮噹123
go

你地間幼稚園N班開學, 比唔比家長陪上堂?? [複製鏈接]

回覆:你地間幼稚園N班開學, 比唔比家長陪上堂

我果間都係私校,可以陪兩日,呢個星期開始無得陪返喇,阿仔今日返黎話有喊,因為有小朋友喊到嘔,而佢又踏到,所以佢都一齊喊,跟住又話驚姨姨,見佢講起都想喊個樣,我真係心都痛埋呀!

I can accompany for a month.  If they are under 2, can accompany for 2 months tim! but no la, my son is ok, no need mami since day 1.......

回覆:你地間幼稚園N班開學, 比唔比家長陪上堂??

我覺得小朋友應該要係愛的教育下,開心成長。我同我囝囝20個月在幼稚園反playgroup, 有時頑皮出位,老師只有抱住佢,叫佢要守規矩。但從來無罵佢哋。老師亦體諒話小朋友不是曳,而是這年紀小朋友有這情況好正常。到宜家囝囝好喜歡上學。我最希望係令佢喜歡上學。所以,你要考慮下會吾會個轉到令佢開心的環境上學去。而間學校會令你放心交底小朋友佢。

樓主, 你要講清楚喎..

按規定係要足二歲先可以返幼兒班...
你女返的係咪playgroup(<==不受監管)呀

醒目開學勳章

太可憐喇, 會怕左返學同有陰影, 真係要留意下

回覆:BBB100 的帖子

我地9月3号開學,但間幼稚園都話唔駛陪呀。

‹ 上一主題|下一主題