用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) 9月升小一的新生家長, 大家可以上來互動一下嗎? ...
樓主: ilovepopcorn
go

9月升小一的新生家長, 大家可以上來互動一下嗎? [複製鏈接]

回復 elizatyy 的帖子

体藝才华和全人発展..這是課程嗎?還是什麼? 我都不是很了解

Enopi Maths 應該較有名, 最大得着是呀仔習慣看英文數學題目。 Enopi English 就訓練到小朋友閱讀理解能力, 今天的功課中有一份短文是關於 "Declaration of Independence"

回復 elizatyy 的帖子

Waw! ur boy is really good! My boy just knows few English & Chinese words..., he can "read" nothing! I really wonder how he can be accepted by TT, haaaaa....

小兒讀K2時我都以為他是文盲,到現在才發現他學咗好多字。其實他在KG時的成績只算好一般,英文亦不及同學仔流利(部份接近native程度),入到TT 的IJSS我們一家都很感恩。讀唔讀Enopi是考慮錢的問題,一個月成1500呅。

elizatyy 發表於 12-9-1 12:00
呀仔在外面學咗一年Enopi Maths and English, 唔知好唔好停咗啲courses.

我想停Enopi Maths 呀!!!!!!! 你話無用又唔係, 但我又唔覺好有用!! 不過現在學果間centre個呀Sir好有心機, 唔係幾好意思停... 唉...

HMTB11 發表於 12-9-1 09:57
各位媽咪請問九月三曰你地會同小朋友一起回校嗎?小兒是乘校車的 我想是否要親自帶他上學還是由校車接送呢? ...

我同老公一齊自己揍佢呀! 一家三口一齊出發好似開心o的啊~

校車姨姨前天打俾我, 放學4:00pm返到!! 勁開心呀!!

你地有無買法文老師推薦那本法文書? 我自己的法文程度是零
‹ 上一主題|下一主題