用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 音樂事務處的樂團值得參加嘛?
go

音樂事務處的樂團值得參加嘛? [複製鏈接]

有無家長曾經或現在參加過"音樂事務處"舉辦的樂團訓練, 有什麼評價和意見呢? 值得參加嘛?
   1    0    0    0

You may apply first if the location near your home.

回復 hw1115 的帖子

報咗名啦, 地區都近屋企, 因為樂團係持續性, 怕會撞學校既活動, 所以問吓有無家長有過參加音樂事務處的樂團, 可以分享吓, 睇吓點取捨law.

我覺得你試下啦, 因為要面試, 三千幾人考, 收8百幾個, 比小朋友試下大型考試都好, 我個仔學小提琴, 個老師就麻麻地, 我要另外出面, 再找人學才OK. 因為1個教8個, 是教唔到咁多人, 希望幫到你

我覺得值得玩,平,教得都ok , 租樂器好平,如果本身學校無樂團及近近地都好。

Jackieson 發表於 12-8-4 10:44
回復 hw1115 的帖子

報咗名啦, 地區都近屋企, 因為樂團係持續性, 怕會撞學校既活動, 所以問吓有無家長有過 ...
Jackieson,

以下此link可看看,有提及Music Office的樂團:

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2401050&extra=&page=1
香港各個青少年參與的管弦樂團

識得有人玩Music Office的青年交響樂團,應該不錯。另有一中學生剛考入香港青年管樂團...
你小朋友考入那個樂團?

回復 wincybhk 的帖子

Hi wincybhk, 好多謝你既資料, 原來有咁多人考架, 咁你阿仔除咗在音樂事務處學小提琴外, 有無參加音樂事務處舉辦的樂團呢?

回復 nungma 的帖子

唔... 有道理. Thanks.

回復 cowboymama 的帖子

原來最近已經有條相關既帖子, 睇漏咗tim, 等我睇睇先, 唔該晒 cowboymama! 阿仔考咗青年管樂團.
‹ 上一主題|下一主題