用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣宏福幼稚園
樓主: wanabe
go

青衣宏福幼稚園 [複製鏈接]

......

LuLuLaLa999  很正面及中立!  發表於 12-8-25 01:17

香港係自由社會﹐如果呢啲"滲透式教育"唔係硬性必修而係課餘自費上嘅興趣班﹐相信全香港所有人都唔會介意。

自由社會各適其適﹐中意日日血脈澎湃睇住支旗喊苦喊忽嘅眯積極參與接受"滲透式教育"囉﹐最好舉家移民埋去中國﹐橫惦都認為中國勃起崛起千年盛世大把油水﹐唔移民去就笨啦﹐賴喺一窮二白嘅香港為乜啫

仲有﹐變成自費興趣班之後﹐如果明明唔係教某黨某主席﹐但又痕癢地專登用紅領巾令人誤會所以唔報讀﹐咁樣倒自己米﹐到時使鬼人去提點佢唔好用紅領巾﹐佢自動自覺會轉用小綠帽啦

引用:仲有﹐變成自費興趣班之後﹐如果明明唔係教

原帖由 FattyDaddy 於 12-08-10 發表
仲有﹐變成自費興趣班之後﹐如果明明唔係教某黨某主席﹐但又痕癢地專登用紅領巾令人誤會所以唔報讀﹐咁樣倒 ...
非常同意,如校長不明白紅巾的象徵及背後意義及歷史,請在網上找下,中國權鬧死了數,

回覆:青衣宏福幼稚園

死了數千萬人(窮到餓死,有學識,有錢人去勞改),如果咁simple個校長都不明辨時是非,仲辨駁紅巾是代表大姐姐大哥哥計劃仲唔係心中有鬼!

你會唔會帶水晶,話自己唔助運,只係裝飾law!機會有,微d law!

多餘,如果佢敢講國民教育會教小朋友認識「李旺陽」、「陳光誠」等的話,我會好樂意接受囉。
‹ 上一主題|下一主題