用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學 2012小一家長集合
樓主: mylaso
go

2012小一家長集合 [複製鏈接]

大家好!

我囝囝叩門今年9月入讀香港培道小學喇! 不如大家add FACEBOOK group 一齊為子女交流育兒心得丫!

相信fb  group可以溝通更快! 想問功課都應該可以快d收到回覆

大家有興趣的話, 請ADD(search)...  " 香港培道小學PTPS 2012 P1家長 "
https://www.facebook.com/groups/dream.ptps/

祝學業進步!
身體健康!

Max mama上

魅力公主 醒目開學勳章

第一日適應班放學la. 你地小朋友有無講做過咩呀? 我女話淨係玩咗敲擊同小提琴,派茶點,去toilet,跟住就放學la
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

hello all~
我個女都係升小一呀,佢幼稚園都係讀培道架,佢唔捨得D老師同同學仔,因為有2個都幾FRIENDS架,同埋我地都係住附近兼且最大問題係費事為升學而煩惱

momoko8, I m Man Ching mama...haha...Man Ching in 1B, how about Yin King?

今年每班多少人..? 聽說,今年許多人加入香港培道

mylaso 發表於 12-8-27 13:53
momoko8, I m Man Ching mama...haha...Man Ching in 1B, how about Yin King?
哈哈~Yin King 係小一毅班呀

wing  我女都係毅班架  發表於 12-8-28 21:31

回復 jovinng 的帖子

阿囡果班有28人

回復 Momoko8 的帖子

hi momoko8,

i'm also 0612 mamee!
tsz yiu said yin king sitting next to her!!! nice to meet u {:1_1:}

咩唔係班教學咩?

你地今日派左乜野樂器呀?
我個女派左雙簧管 / 小號,學費要1700,再睇埋個樂器價錢...小號就好D, 雙簧管真係嚇死你,可以租,由9月至1月就900蚊mouth:" />mouth:" />
我決定比個女學雙簧管,樂器果度可能會租

yoyo派左雙簧管同大提琴, 但我問過林sir可以比佢轉去我地較心儀既單簧管!

momoko8你有無玩開facebook呀, 如果有你add埋入去以下依個group會方便d架!

https://www.facebook.com/#!/groups/dream.ptps/

Man Ching派了小號,但我選了長笛給她,我個人喜歡女仔演奏長笛同埋有朋友可以做佢導師,
一開學d錢好似倒水咁

mylaso 發表於 12-9-3 09:40

Man Ching派了小號,但我選了長笛給她,我個人喜歡女仔演奏長笛同埋有朋友可以做佢導師 ...

YIN KING都好想學長笛,不過派唔到我都去過黃埔柏斯琴行睇過,佢地有得分期12/24個月,不過學校賣果隻款雙簧管 ,琴行佢地本身就無賣到,佢地話雙簧管係冷門野,所以冇乜款,只有$2XXXX同$3XXXX果2隻款選擇,跟住再行去第2間琴行,佢地又話賣晒,唔知幾時會返貨,講到好似唔會再入貨咁......佢地咁樣講好似好難買

同埋

冇咁平,即係
局住係學校買

小兒也是雙簧管 ,他表哥買咗約10000,不過是上年買,乜今年賣咁貴

你們有沒有學圍棋呀

我都add左FB, 好似果邊方便傾計多d同易d, Yin King mama, 若你想學長笛可以轉架,我問左林sir佢話學校選的是建議,家長可以改的~

去FB再傾~

有冇人知點樣開學校既web mail? 今年D小一新生幾活躍,有埋facebook 潻!!good

請問$1700是一個月費用嗎? 因我個仍是培道幼稚園班.我想先知道情況.

Queenie

QueenieYan 發表於 12-9-5 15:00

請問$1700是一個月費用嗎? 因我個仍是培道幼稚園班.我想先知道情況.
係呀~$100蚊一堂,上學期有17堂,全年有30堂

唔該哂. 都算平.
‹ 上一主題|下一主題