用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 九龍華仁書院交流區
樓主: fungfungdrm
go

九龍華仁書院交流區  

奥脫福 發表於 19-4-16 11:29
上星期同阿仔排位相近的同學收到某男直資電話,咁尋日見到佢媽咪,表面上我當
然衷心恭喜他們啦!然而心裡 ...

跟我們上年一樣他區博嗰5個借位!落筆雖重,但滿有信心。祝細佬順利

奥脫福 發表於 19-4-16 11:29
上星期同阿仔排位相近的同學收到某男直資電話,咁尋日見到佢媽咪,表面上我當
然衷心恭喜他們啦!然而心裡 ...
加油, 你兩個仔仔都好叻, 一定能在九華發光發熱 !!!

祝福你天從人願 !

回覆 奥脫福 的帖子

我很多年沒上EK了。
偶然間看到您的留言,很明白為細囝升中張羅的糾結、忐忑心情。欣賞您的擇善固執,結果當是美好的。9月您必定能繼續在華山做家長。

多謝您為理事會 (我估您係)的付出,及以往在此組的寶貴意見。

發表於 昨天 06:12 |顯示全部帖子
小兒今年升讀中一,請各位多多不吝賜教。
收到信他英文要上bridging program, 請問有冇野要準備的呢?

發表於 昨天 12:19 |顯示全部帖子
arman118 發表於 19-7-20 06:12
小兒今年升讀中一,請各位多多不吝賜教。
收到信他英文要上bridging program, 請問有冇野要準備的呢? ...
請問星期幾收到的,我仔未有信,唔知好冇宜家打去問,因星期一就要上了,thx

發表於 昨天 13:51 |顯示全部帖子
carmenlook 發表於 19-7-20 12:19
請問星期幾收到的,我仔未有信,唔知好冇宜家打去問,因星期一就要上了,thx ...

恭喜你囝囝如願入到九華喇
照上年經驗冇信即係唔使上堂。可否分享下你最後點樣部署入到九華架,好樣後人作參考。

發表於 昨天 23:06 |顯示全部帖子
回覆 carmenlook 的帖子

昨天下午才收到的

發表於 昨天 23:10 |顯示全部帖子
回覆 arman118 的帖子

謝,今天收到了,得校服通告😉
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊