用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 翠茵小宇宙幼稚園 請問交報名表是否要排通宵?
樓主: tuelovefei
go

請問交報名表是否要排通宵? [複製鏈接]

回復 adachoi24 的帖子

知唔知D學生出去考K1, 考到邊間呀?

新寶城翠茵校舍係咪真係好細架?

回復 kobecherry 的帖子

請問你係排邊間呀,翠茵定係綠茵呀,邊間分校呀?

引用:回復+adachoi24+的帖子 知唔知D學生出去考

原帖由 tuelovefei 於 12-08-29 發表

知唔知D學生出去考K1, 考到邊間呀?
st paul,st cat,民生,日出康城学之园等,他們讀翠茵係过冷河。我女女也有考民生及学之园k one,收了讀下午班,但我們拒絕了,留番係翠茵。

引用:回復+adachoi24+的帖子 新寶城翠茵校舍係

原帖由 hillhillbaby 於 12-08-29 發表

新寶城翠茵校舍係咪真係好細架?
相对其他学校比較细d

咁JM你覺得新寶城呢間翠茵好嗎?有咩評價呀,因為新手所以唔係好識!麻煩曬!

回覆:hillhillbaby 的帖子

pn学校生活通常唱遊,学排隊,学分享,主流班每日都有30mins 普通話,又係唱遊,簡單对話如老師早安,多謝等詞彙,45 至 60 mins 英文,又係唱遊,簡單对话(外籍老師教)其他时间用廣東话。大多數人選擇国際班(只用英文及普通話授課),但讀到中途有些人会轉会主流班,因小朋友不明白老師的对话。老師方面,我觉得幾好,有愛心,但学校行政比較亂。其實睇下家長想要什么,追求什么,而我想要一所近,而每日都有英文及普通话学的学校,学費又可接受k one hkd 2950一个月。有学券的学校不是每日都有得学。翠茵是我所要的学校!

回覆:adachoi24 的帖子

你囡囡係幾多月B呀!咁叻叻,聽你咁講翠茵好good wor!

回覆:tuelovefei 的帖子

我个女係8月B,每所学校都有長短,睇下你想要什么!希望以上資料幫到你!

回復 hillhillbaby 的帖子

新都城翠茵

回復 kobecherry 的帖子

唔該曬你呀,你講得好詳盡呀!
‹ 上一主題|下一主題