用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 大家覺得紅色書包難買嗎?
go

大家覺得紅色書包難買嗎? [複製鏈接]

今年分別去過大眾和Sogo, 仍末能找到合心水的紅色書包,聽售貨員講lego今年沒有出紅色,而SPI就要訂貨,唔知大家有沒有同樣情況? 仲有沒有其他選擇?

1    0    0    0

我係spi 到買咗一個紅色; 另見人係babykingdom 到post 咗書展都有得買

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

紅色冇公仔的真是不多選擇, Lego 又冇..

我昨天都在書展買左SPI - active, 其實本身喜SPI 另一個冇大logo, 之前見吉之島有, 反而書展冇, 唔想再找就買左.

Oh, I bought a red hello kitty for my girl. I hope it would be okay...

HaYi  我見D notice 說要冇公仔, 所以我選不到咩款...  發表於 12-7-20 00:13

我係未開家長會時買左個唔係紅色既書包, 但又唔想再買, 依家見到出面有D書包套, 用黎落雨包住個書包的, 唔知到時我幫阿囡加個紅色既書包套得唔得呢..?

回復 michellebaby 的帖子

我聽小一新生簡介會, 他們說可以有公仔或其他顏色, 不過主色一定要紅色

我係山林道買校服時買的, 他說比出面便宜, 是spi的  都要成$500

回復 kinchani 的帖子

Thanks. 因為我好似聽過佢講主色係紅色就ok. 希望真係 ok 啦~

sennywoo 發表於 12-7-20 10:43
我係未開家長會時買左個唔係紅色既書包, 但又唔想再買, 依家見到出面有D書包套, 用黎落雨包住個書包的, 唔 ...
你有冇 keep 單呀?可能去問問換色得唔得?有啲店見你全新又有單可能比換

kinchani 發表於 12-7-20 13:50
我係山林道買校服時買的, 他說比出面便宜, 是spi的  都要成$500
我都諗住去山林道買呀,啲校服好似話啲料好啲. 你有冇晌佢度買埋鞋?

有呀,因為係DR KONG睇過D款普通又貴. 腳背好似有D刮, 所以無係DR KONG買 (之前 KINDERGARTEN是買DR KONG的 波鞋).

kinchani 發表於 12-7-21 22:21

有呀,因為係DR KONG睇過D款普通又貴. 腳背好似有D刮, 所以無係DR KONG買 (之前  ...
Thx, I think I will bring my girl to buy it next weekend ^^

有單呀...不過佢地無紅色既書包款囉。

紅色書包依家唔難買啦..山林道個間有得買啦..有公仔同有淨色.
SPI都有..幾方便 : )
‹ 上一主題|下一主題