用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有人話學之園pn 好hea,請問有冇家長可以分 ...
go

有人話學之園pn 好hea,請問有冇家長可以分 [複製鏈接]

有人話學之園pn 好hea,請問有冇家長可以分享下

3    0    0    0

回覆:有人話學之園pn 好hea,請問有冇家長可以分

下??唔係化?從來只有人話呢間學校上進喎!

一d都唔hea,仲好積極阿我覺得

同hea字係扯唔上關係喎。。。

咁邊一間最好呀?

如果你係hea的家長, 唔幫小朋友溫書, 咁就會hea.
但如果你跟老師的課程一齊教, 一啲都唔hea, 有無聽過, pn下學期, 教小朋友"警察", "老師"的生字, 還有, 英文已經教佢地講, "i want to XXX", "I can XX". 我個係超大仔, 所以so far所有野都跟到, 我聽過有一些家長, 小朋友係4-8月, 有一d生字都未認到.

DEL

醒目開學勳章 王國會長 貢獻勳章

簽名被屏蔽

那麼說,lh可能比kv的課程還深?

回復 wailam99 的帖子

LH even gives summer homework to K3 graduates for P1 preparation.  How can this be a "hea" school?

如果說PN的話, LHK 都算輕鬆,老師會較注意小朋友的自理能力。 PN 的學生可以直升上K1,家長不用太擔心。 反而一些要睇小朋友表現才决定K1學位的KG, 不是加添大人和小朋友壓力嗎?  2, 3歲人仔你想他做什麼?

TKO_NANA    發表於 12-7-25 14:16

littlejimjim 發表於 12-7-19 12:39
如果你係hea的家長, 唔幫小朋友溫書, 咁就會hea.
但如果你跟老師的課程一齊教, 一啲都唔hea, 有無聽過, pn ...
冇錯, 絕對認同

littlejimjim ,我個都係超大仔,都報咗LH的pn,如果阿仔入到,其實都擔心佢跟唔到,佢地學習時係咪都好開心?係咪都係一間好的學校?

回覆:熊印媽媽 的帖子

熊印媽媽,唔要擔心,一定跟得到。學之園是活動教學,小朋友返到學校邊玩邊學,會好容易上手學識的

tedghost    發表於 12-8-10 09:23

LH都係我的1st choice,但我都好擔心課餘要家長花好多努力或者在外面再學野來幫小朋友追上課程進度,現在讀緊的家長可以分享下嗎?

好似除左數學外, 其他程度都應該選教得快.
課餘活動是各人的自由選擇, 要看家長和小朋友的要求和需要

回覆:有人話學之園pn 好hea,請問有冇家長可以分

大家都好進取,2歲幾已經要學講英文句子

Hea 我完全不覺,我個仔返左學幾個月已經要認字,學phonic,大肌肉小肌肉訓練,每個月有詳細的評估,
八月中到現在已有三次不同形式的家長會,
學校對家庭的支援非常多,透明度高,
阿仔返學幾個月,無論是自理能力,學述成績,說話能力,都有很大進步,
老實講,如果有龍校收我就超煩,真的不捨得!
‹ 上一主題|下一主題