用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 你們會唔會小一開始便俾佢返學校的功課輔導班? ...
go

你們會唔會小一開始便俾佢返學校的功課輔導班? [複製鏈接]

你們會唔會小一開始便俾佢返學校的功課輔導班? 我非常十五十六。俾佢返,好似有人監督住做完功課,但又擔心養成依賴的習慣。學校的功課輔導班會唔會比出面的補習社好? 麻煩大家俾D意見呀!!!!
   0    0    0    0

你們會唔會小一開始便俾佢返學校的功課輔導

原帖由 冬菇仔 於 12-07-16 發表
你們會唔會小一開始便俾佢返學校的功課輔導班? 我非常十五十六。俾佢返,好似有人監督住做完功課,但又擔心 ...
我都有咁嘅疑問。。。定係比佢補習好。。。

貢獻勳章

回覆:amynatalie 的帖子

要先看小朋友是否自動波,唔係唔係其實搵定都啱,仲有要慎選補習班,我個人覺得細間人小,同不要選雜區的補習社

學校的輔導班,會唔會比出面補習社好?

我會選擇學校功輔班, BTW, 我大仔小一至小六都有參加功輔班

學校無功課輔導班, 要自己揾補習社..... 但想俾小朋友自己試下handle功課, 唔掂先揾. 可惜出面D補習社好多都要現在俾留位費, 九月開始要start. 唔留住個位, 到時有需要但就無位. 咁即被迫要現在決定?  

羚馬 的帖子

我都交左留位費...放工返到屋企都7点半...吾想小朋友太夜言川....唯有基本功課同温習系補習社做好....之後自己再跟下眼...

‹ 上一主題|下一主題