用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖公會曾肇添中學家長交流區
樓主: coachcoach
go

聖公會曾肇添中學家長交流區   [複製鏈接]

Quote:

HKDSE Results 2013 2013-07-15  

Level         5**        5*        5         4

Lai Miu Yeung                 7           2                  (Including 5** in Core Math & M2)

Chan Yee Ting                6           2         

Hung Chui Yee               6           1           1

Tang Xiao Ching             5           2        

Choi Yan Ting                 5          2                  

100% of our students (181 in total) had at least five subjects attained at level 2 or above in this examination. About 97% of them are qualified for admission to JUPAS degree courses while the percentage of obtaining level 5 or above (5, 5* or 5**) in all subjects is 46.  The total number of level 5 or above is 588, that is more than three level 5 or above per student.

ElizaChicken    發表於 13-7-18 16:33
almondlatte    發表於 13-7-15 21:24
yanyan-mummy    發表於 13-7-15 20:18

回復 andy.ma 的帖子

我有兴趣,不過吳知有冇改版

coachcoach 發表於 12-7-17 15:50
我個女今日考完PS1 ,佢話禮堂好鬼涷,著住外套都係剛剛頂到,咁就要日日帶衫先得!還有普通話今日也考試, ...
我個囡考完出來似雪條一样,好彩有外套,吴係一定病,考成五個鐘

回復 心心的天空 的帖子

阿仔f.2轉左校,d舊書賣晒,現在剩番條校忲及樓,你要,送比你

curryson  當時我仲覺得你賣得太平,只同你要一部份,可能你誤會咗,以為我要減你價?
我當時準備咗個利是想俾你個仔的,我真的冇打算貪你的野架.  發表於 13-9-6 13:03
curryson  去年你話賣時我話同你買,你話ok,約緊點交收時你却話掉晒.  發表於 13-9-6 13:02

回覆:andy.ma 的帖子

吳介意請問阿囝點解轉校,八下姐,是否不適應,我都怕阿囡

引用:吳介意請問阿囝點解轉校,八下姐,是否不適

原帖由 心心的天空 於 13-07-20 發表
吳介意請問阿囝點解轉校,八下姐,是否不適應,我都怕阿囡

...
大个囡啦!媽咪、放鬆d啦!

出了編班名單
http://skhtst.school.hk/system/t ... s&parent_id=680

Ben2004  這是去年的名單啊 (2012-2013) !  發表於 13-8-7 22:58

請問編班是按成績還是隨機的?

阿囝話是隨機

回復 小小bb 的帖子

謝謝解答.

唔好意思貼錯link:
http://skhtst.school.hk/system/t ... admin=0&popup=1

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130812/18374683

這是我們的學兄。

doncheng    發表於 13-8-12 17:15

今天正式上課了
祝各位曾記小朋友開學愉快!
用功讀書呀!!!

回覆:聖公會曾肇添中學家長交流區

開學一星期,都尚算輕鬆,囡囡回家都好開心,希望佢盡快識應

andy.ma 發表於 13-7-20 07:59
回復 心心的天空 的帖子

阿仔f.2轉左校,d舊書賣晒,現在剩番條校忲及樓,你要,送比你 ...

儍啦!我都無想過要earn money,d人卻多多要求,多多問題.好像我騙人咁.不過5想浪費陼.現在剩番條校忲,樓及全新夏天褲.有人要?BTW.曽記真是不錯

coachcoach  學校家敎會有回收,知道日期通知你!  發表於 13-9-12 21:40

回覆:聖公會曾肇添中學家長交流區

曾記真不錯,為何要轉校?我個仔今年讀F3.

回覆:Babydevil666 的帖子

兩星期的適應期,放得早,功課少,別的學校都已經很多功課了,怪不得越讀越差,好成績的多是屋企有錢back up 佢哋,和在精英班的

coachcoach  你覺得放得早,少功課而影響你個仔D成績,不如轉校吧!  發表於 13-9-12 21:37

回復 Babydevil666 的帖子

那一班是精英班?

回復 Babydevil666 的帖子

如果只是兩星期的適應期,已足夠使你的小明朋友成績轉差,那麼真的要想想是否要轉校?是否有什麼病?

回覆:almondlatte 的帖子

我個仔已經是中三:;pppp:

‹ 上一主題|下一主題