用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友學緊唱歌?
go

有冇小朋友學緊唱歌? [複製鏈接]

醒目開學勳章

個仔(9歲)唱咗幾年合唱團,想認真學唱歌,通常單對單要幾多錢的?

2    0    0    1

anywhere from HK$300 - HK$1000 per hour.

回復 Geni 的帖子

我老師係APA音樂學位﹐主修聲樂畢業﹔在九龍區(近diamond hill)私人教授﹐也在多間學校內(包括國際基督教優質音樂中學暨小學)教歌唱班及指揮合唱團。不過吾知老師仲有無時間收新學生。除了教學﹐她還算是個多元藝人﹐也是福音歌手。

醒目開學勳章

回復 ohmygosh 的帖子

咁你幫我問問你老師有冇時間或PM佢O既聯絡方發俾我啦! THANKS!

唔好意思,借個位問吓,女仔跟男 tutor 學唱歌, ok 嗎?

可以的.....要求而已。
我囝囝一直唱至轉聲前就停唱、養住聲帶。
十九歲正式從師唱男高音。
女老 師之中最喜歡.....饒嵐!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

醒目開學勳章

bebebe12345 的帖子

我真係想搵個好老師教個仔唱歌,因為怕是旦搵反而傷咗把聲,唔知有冇人可以俾d提議我呢?又或者有冇d機構有搞d小組嘅呢?

bebebe12345  Hong Kong Opera  發表於 12-7-15 20:58

回覆:有冇小朋友學緊唱歌?

唱歌好多時是模仿老師示範。如果老師示範到,男女不拘,但童聲,多數跟聲音相近的女老師。變聲後最好搵返同一聲部老師學習。曾經有學生跟男低音學習,從不示範高音,學生唔識用位置唱。相反,如女高音老師也未必教得好男低音。

回復 Geni 的帖子

OK﹗     我先幫您問一問

A-Mum  Hi ohmygosh! 請問你識唔識近沙田嘅女聲樂老師呀?Thanks!  發表於 12-7-17 20:26
‹ 上一主題|下一主題