用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 新丁求救- 如何選荃灣小學
樓主: elainekwok
go

新丁求救- 如何選荃灣小學 [複製鏈接]

回覆:新丁求救- 如何選荃灣小學

靈光好似換了校長,你要再査。深天校長剛榮休,聞說今年佢地中文書都幾深。

醒目開學勳章 王國長老

荃基既特殊教育師資係荃灣區小學係最多既一間, 超過一半老師已經接受左特殊教育培訓.

亞氏保加症既小朋友智力可以好高, 只係佢地會有行為問題同情緒問題, 令到表現大起大落.

所以你一定要做晒詳細評估先去決定搵邊類形既小學, 經濟 OK 既去私家做左先, 等政府排期除時你小朋友讀左小一都未排到.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 12-7-20 17:25
荃基既特殊教育師資係荃灣區小學係最多既一間, 超過一半老師已經接受左特殊教育培訓.

亞氏保加症既小朋友 ...

但請問知唔知私家的價錢大約幾多?

回覆:Janellemama 的帖子

同意,該校何校長好有愛心

你可試試問恊康會多一些資料:
http://slp.heephong.org/cht/Comprehensive-assessment-of-children

elainekwok 發表於 12-9-9 14:30
但請問知唔知私家的價錢大約幾多?

‹ 上一主題|下一主題