用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港島區叩門請幫手suggest
go

港島區叩門請幫手suggest

醒目開學勳章 王國長老

老公朋友打黎喊, 話個仔派左協x (當然唔係協恩啦, 北角果間呀)
佢朋友咩都無準備, 而家至唸叩門, 有無咩港島區band two下游可以suggest下?
小朋友英文唔合格, 常識幾好, 中文數學ok合格

唔該丫, 我無打算派位, 真係唔多留意行情

南區st peter陳白沙有無得唸? 東區中西區又如何?

請幫手救命啊

試下去維官 不過係Band 2 頭

回覆:港島區叩門請幫手suggest

慈幼如何?

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

柴灣劉永生 和慈幼!

試下街頭間李潤田紀念中學, 或者街尾既培僑中學(直資).

醒目開學勳章 王國長老

多謝意見, bk真係好, 出個post即刻咁多人幫手

回復 Charlotte_mom 的帖子

北角定sKW有間培墧?
柴灣漢華/福建 (直資)

南區好多係Band3

Maybe can try 文理

中西區沒有Band2學校架.....陳白沙,都可以稔稔,怏快致電問下情況先啦
spw

Try 筲官東, 嶺南

柴灣劉永生+和慈幼!+

原帖由 holokmom 於 12-07-10 發表
柴灣劉永生 和慈幼!
劉永生都難入的。慈幼我覺得校風麻麻。

醒目開學勳章 王國長老

朋友feedback: 劉永生太勁, 李潤田聽日考(都好, 起碼朋友仲有跟進), 漢華in左等消息, 福建rejected (應該係之前申請過已reject)

醒目開學勳章

試下聖貞德

張振興, 嶺南衡怡(小西灣), 培僑, 慈幼, 筲東, 李潤田

試試培橋啦

鄧鏡波同埋慈幼都可以  校風唔錯

回復 JustAParent 的帖子

培橋學費$3,800

十分推薦去福建中學(北角)Bank2
因為如果在裡面讀書讀的好可以轉去福建中學(觀塘)Bank1
上次我兒子說一句就感動老師了:
我常常欠交功課被班主任罰留堂補做,並需給她改正無誤才能放學,因此我對班主任的印象很差;有一天,因我昨晚為朋友慶祝生日而沒做全部功課,於是班主任再次罰我留堂,直到我完成功課時已是晚上7時半,正當我行到教員室門外,聽到班主任和家人通話說:『你們不用等我吃飯了,祝你生日快樂!今晚回來再談吧!』,我才知道當晚是班主任丈夫生日,這刻我突然驚覺心想:『她為了教導我一個差學生而犠性私人時間,簡直是位偉大的老師!』,從此我明白"尊敬師長"的道理,以後不會再欠交功課,並要勞力讀書來答謝班主任!

HinMa 發表於 12-7-10 18:54
回復 JustAParent 的帖子

培橋學費$3,800

係呀... 學費平, S4以上好似double $8000-9000.  就係學校 '左' D啦 ...