用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 應避免學校叩門亂象
樓主: dolala
go

應避免學校叩門亂象 [複製鏈接]

先唔好講某d係咪想高攀因素既家長, 但叩門原因多的是...環境, 校車, 校風, 二三線, 教學理念, 教學模式...請不要一竹桿打一船人, 再者人人都有自主權, 等您做左教育局局長先講la, 而家d家長已夠煩, 唔好再用lung黎講野... 各家長就由得呢編毫無建設性廢post隨時間而流逝吧~唔好對佢再作回應, 出街食個飯聊下牙好過~~~

十月至叩門

只講一句,派得理想的,誰想去抓爛塊面,低聲下氣求位呢!不在其境,不能感受!!!

sweetcouple 發表於 12-7-10 14:46
係咪應該先檢討一下為甚麼會有叩門現象呢?

派位制度本身有問題, 而且係千瘡百孔 (世襲唔公道; 純粹隨機難 ...

絕對認同呢個:千瘡百孔嘅派位制度.
等第一輪結果--------失眠
等第二輪抽獎結果------失眠
等叩門位,等錄取通知-----失眠
呢D嘢,每個做人父母嘅,都會深感無賴.......

BB - 12月29日 - 重6.9磅. :-P  :-P :-)  :-)

引用:只講一句,派得理想的,誰想去抓爛塊面,低

原帖由 萬獸之王 於 12-07-10 發表
只講一句,派得理想的,誰想去抓爛塊面,低聲下氣求位呢!不在其境,不能感受!!! ...
100%感受到

紙上談兵

引用:只講一句,派得理想的,誰想去抓爛塊面,低

原帖由 萬獸之王 於 12-07-10 發表
只講一句,派得理想的,誰想去抓爛塊面,低聲下氣求位呢!不在其境,不能感受!!! ...
贊成!
呢個topic 令人R爆頭

‹ 上一主題|下一主題