用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 好多時新聞在前一天會報下,今年派位有幾人派去頭三志願 ...
樓主: homme
go

好多時新聞在前一天會報下,今年派位有幾人派去頭三志願 [複製鏈接]

小朋友回來說. 老師真係知道所有人派咩啦. 我打問但佢點都唔講.
只係同全班話理想. 但都有band 1 去左band 2.
band 2 去左 band 1.

醒目開學勳章

homme 發表於 12-7-9 14:37
小朋友回來說. 老師真係知道所有人派咩啦. 我打問但佢點都唔講.
只係同全班話理想. 但都有band 1 去左band  ...
希望妳小朋友派到理想學校.
我個仔重未放學,佢要4:00後才回家,

派到首三個志願都好開心....  不過都會叩第一志願果間 (如果派唔到), 但個心會定d 囉....

回復 muimui2005 的帖子

yes. agree

我都覺得而家d老師開始方寸大亂,正如有家長話小朋友已收到老師給與他們的訊息就係派得理想,但又有band 1去band 2,band 2去band 1。

聽到這段訊息,唔知你們家長有甚麼感覺?我就覺得始終都係唔知自己的小朋友係理想定唔理想,反為驚左自己的band 1小朋友派左去band 2。哎!有時做老師真係要諗清楚先好做,唔好做埋d無無謂謂野,大丈夫有所為,有所不為,冒著犯規的風險,我反為欣賞那些只叫同學準備明天叩門文件的老師。

衷心希望各位老師不要再拿著這些在今天仍然是機密資料來玩弄我們的家長!
:verycold: :verycold: :verycold:

ohnono 發表於 12-7-9 17:12
我都覺得而家d老師開始方寸大亂,正如有家長話小朋友已收到老師給與他們的訊息就係派得理想,但又有band 1 ...

YES!!

唔應該講既就唔好講, 免得令人更擔心........

計我話最好咩都吾講...因為講咩都攪到d 家長諗多左
‹ 上一主題|下一主題