用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘官立小學 有無2012-2013小一入學既小朋友
樓主: grass0720
go

有無2012-2013小一入學既小朋友 [複製鏈接]

回覆:有無2012-2013小一入學既小朋友

個個小朋友未試過當然覺得好味,食多幾個月可能就厭

回復 evalodau 的帖子

我住 西沙 , 無校車 , 無保母車 . 所以, 都要自己送返學.
你小朋友 讀邊班呀 ? 我個讀 1A 呀 !

回覆:jng26 的帖子

我仔係1D

今天亞囝入咗課室之後, 用口型同我說了很多次叫我走, 返工啦, 遲到啦,  
學校打埋鐘仲見我係度, 佢就開始眼濕濕喊....放學接他時, 佢話我叫極到唔走, 攪到佢唔捨得....最衰我咁八怪又擔心.

所以我無去,叫個女搭校車

我個無咩特別 , 可能 ; 未瞓醒. 不過 , 放學問佢 , 今日 開唔開心? 佢話好悶.

HI!
我囡囡係1C班,多多指教!

每班都有一個喇 !
亞仔話校長唔驚 , 訓導主任都唔驚.
最驚係 1B 班主任喎 !

EstellaWong 發表於 12-9-3 10:53
回復 evalodau 的帖子

我住 西沙 , 無校車 , 無保母車 . 所以, 都要自己送返學.

我個女都係1A呀, NICE TO MEET U

我俾亞仔激死 , 星期二俾咗 20 蚊 佢交保健費 . 點知傻豬 話 老師要星期四先收 . 但 , 係返到屋企 搵哂成個書包 都搵唔到 嗰廿蚊. 問返佢 ,去咗邊 , 完全答唔出. 唉.......

回復 EstellaWong 的帖子

我也是星期二交了20元保健費, 你個囝班老師會唔會已經收咗, 同埋佢講星期四先交, 會唔係講緊其他什費呢(因為今天很多什費要交), 今早有無打去 / 問下老師.  

我個囝問咩都話唔記得, 老師講咩又唔知,  下下都要上網睇小一家課冊 >.<

回復 jng26 的帖子

大家噤話 , 樣樣 唔知 , 乜都話唔記得.
嘔血 !

都好, 係 d 度搵到大家 , 有時班豬仔唔知 , 唔記得嘅可以係 d 度 問吓 , 傾吓 !

回覆:EstellaWong 的帖子

點解會驚1B 個班主任?佢都幾後生幾nice

係,大家多多聯絡!
大家有無報樂器或者游水?

回覆:jng26 的帖子

jng26,今日老師有冇call你講小朋友由開學到而家點?其他家長有冇收call呀?

樂器班同游水都無報 , 想等佢返定咗學先. 怕佢應付唔到噤多嘢.
不過想問 , 如果真係要再報 , 係唔係要再等升二年班先可以.

回復 emilyykyip 的帖子

昨天下午 2時多, 班主任有打黎講咗幾句 (話佢有和同學傾計, 怕羞d, 基本上都適應學校), 跟住老師好似比較忙好快收咗線, 原來妳都有份, 可能個個家長都會打.

我同 EstellaWong 想法一樣, 樂器同游水都無報 , e+仲係適應期, 唔想佢驚咗唔返學, 升小二再諗, 若果一樣都唔學, 其實會唔會怕學校唔知點諗個小朋友呢.

EstellaWong 發表於 12-9-7 10:41
樂器班同游水都無報 , 想等佢返定咗學先. 怕佢應付唔到噤多嘢.
不過想問 , 如果真係要再報 , 係唔係要再等 ...
我都係呀, 兩樣都無報, 第一, 阿女外面已經學緊游水, 第二, 佢對樂器好似興趣不大, 咁就啦慳番不過今日派其他課外活動, 應該會報西方舞, 佢好like玩一樣應該都ok卦

1A班家長們, 今日派既時間表無寫明逢星期幾默中/英文, 問阿囡有無講佢話無, 你地有無update d既消息?

家長們,請問生圖係乜堂?要帶乜返學?

‹ 上一主題|下一主題