用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問課外活動-冰上曲棍球及劍擊
go

請問課外活動-冰上曲棍球及劍擊 [複製鏈接]

我小朋友是讀傳統教學的幼稚園,

請問我在青衣主恩學校概覽的書仔,見到課外活動好吸引,
例如:劍擊及冰上曲棍球, 我想小朋友學劍擊及冰上曲棍球,

請問學校會按排那一個溜冰場學? 好似荃灣個溜冰場會拆, 現在或將來還會有得學嗎? 自己帶小朋友去溜冰場或有校車去? 費用要多少? 是否有興趣的學生就可參加還是要老師選?是否小朋友本身要懂得溜冰才可參加? 幾多年級才可以參加?

而劍擊所需費用大約是多少?是否有興趣的學生就可參加還是要老師選? 幾多年級才可以參加?

希望有家長可能回應!謝!
   0    0    0    0

劍擊可以訓練小朋友的專主力, 你可以比佢上暑期班, 睇下有無興趣.
至於費用.....裝備有平有貴, 基本大約全套二千左右.
我小朋友亦都有參加校際比賽, 你可以上去旺角栢裕大廈十樓睇睇, 比小朋友了解環境才考慮.
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

我囝囝都有玩劍擊。初學返吓劍會小組,只買手套,其他裝備有得租借,如有興趣繼續玩初時可以買內地製裝備,平成半有多,我仔跟校隊,劍會同私人教,一星期預2-3日,平均每個月都要$2,xxx。
我仔讀九龍區,阿仔話葵青區吾多小學有劍擊,係初發展階段,所以葵青區學界攞獎吾難,飲頭啖湯可能有着數,當然到全港就可能吾夠九龍區揮。

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題