用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際基督教優質音樂中學暨小學 2013-2014年入小學會幾時知結果?
樓主: hiunam116
go

2013-2014年入小學會幾時知結果?   [複製鏈接]

mingherny 發表於 12-7-16 16:56
回復 SaBB 的帖子

其實無諗過讀政府學校,諗住哥哥考到邊間,妹妹就考番同區幼稚園,可以方便接送,同埋都 ...

我覺得waiting list 好大機會..... 音樂椅依個遊戲仲有排.... 始終佢係差唔多第一批收生既學校, 比多d 信心

回覆:2013-2014年入小學會幾時知結果?

被rejected! 如果send求位信,有無機會呢?我知好微,好灰心

teresasasa 的帖子

我囡囡也rej我打左學校問,佢地叫我寫封信去試吓

我都reject, 都好, 唔洗死等.我覺得總好過所有都waiting, 都唔知重有無機.
不過, 真係要報多幾間了, 唉!12月細女, 真係好有壓力!

我也是十二月細女呢!

請問收咗嘅朋友你地啲小朋友有無學緊樂器呀?因為我個小朋友無學樂器,唔知係唔係唔收呢!我到依家都未收到信呀!

我女waiting, 不過我都係for backup, 我覺得waiting機會都大, 如果你地好想讀寫多幾封求位信

今日收到信, 得咗~~~

Got the offer, felt so happy as I like it very much.

My son was born in Oct. He's learning piano. I wrote follow up letter once finishing the interview as my son felt sad that he didn't know how to spell some English.

So do write a letter to knock the door if u really like this school. God bless u :)

我都收到offer letter, 我個女無學任何樂器,唔係基督徒,當日家長面試,問我地有冇帶小朋友去主日學,我地都係百無,我同老公唸衰硬,亞女話佢串字有舉手,唱歌最大聲係佢,跳舞老師教D動作佢都記得(可能跳開表演,所以係佢強項)亞女个part夠分入圍,都算好彩!

I got a rejected letter too ..

My daughter was born in Dec. Not Christian, application with portfolio.
I think performance in the interview count most. My girl said that she knew the spelling.

Got it!亞仔係11月尾細仔,冇portfolio,冇證書,非基督徒。

小朋友未學過樂器無問題的。到時小朋友或者家長可以選擇,如果選鋼琴,同時會有好多小朋友選的,如果學其他樂器,例如:小提琴、大提琴、管樂等…時間會容易安排的。

兒子今年升小一,本已考到音小,但最後還是放棄了。因地點與家太遠,而且沒有升中派位,所以幾經爭紮決定不要了~~希望大家响音小會讀得開開心心啦^0^

各位,我想知道面試考什麼,可唔可以分享下?串什麼字?小女係細女,讀愉快學習的幼稚園,現在字也未開始寫,認英文字也是起歩階段,有點擔心•••(雖然哥哥讀緊,但報讀人數咁多,似乎面試亦比以前難)

得左! 有點意料之外.... 佢有學piano, non christian, 冇特異功能!

my son got it. born on oct.  不過當天同老師面談很好.

我個仔都得左! 10月尾細仔, 有少量証書,但因愉快學習,書寫能力一般!
‹ 上一主題|下一主題