用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園 點解談幼稚園個邊不斷有人話譚歐唔好
go

點解談幼稚園個邊不斷有人話譚歐唔好 [複製鏈接]

話老師校長無愛心,之前的媽媽口碑都ok呀!是不是,吃不到的葡萄是酸的?

1    0    0    0

回覆:點解談幼稚園個邊不斷有人話譚歐唔好

之前我都好擔心的,但現在放棄再想學校是否真是人們說得這麼差了。如果一開始對學校失去信心,之後小朋友上學後一有事發生,你會對什麼事都會有偏見的了。比D信心自己選擇的吧!

zhaifufu 的帖子

她們說得差是那些東西?她們對於幼稚園的要求是什麼?

引用:話老師校長無愛心,之前的媽媽口碑都ok呀!

原帖由 zhaifufu 於 12-06-30 發表
話老師校長無愛心,之前的媽媽口碑都ok呀!是不是,吃不到的葡萄是酸的?

...
我就係唔明點解話老師校長冇愛心!
我係呢間學校學生既家長,就我見老師對我個仔實在好細心,我個仔亦好鍾意老師同返學!我覺得如果老師真係冇愛心,小朋友係感受到的!但我個仔不知幾鍾意老師!我同佢講下年K2會轉老師,佢唔肯話要留返係K1!
我只知最近話學校唔好冇愛心既都唔係家長,我唔知註冊日發生咩事而令到有媽媽覺得老師冇愛心!我信不是全部老師都好,可能那天剛巧遇著不好既老師吧!
其實我認為最重要係小朋友返學開心同學到好品德!

希望有多些家長可以說說你們的睇法....

以前的言論很正面,但是不知何時變成咁?我放棄了另一間而選擇它,相信自己,從而放心地將小朋友交給學校。

zhaifufu 的帖子

咁其實有乜事?
我沒有聽到什麽

如果你地心水清,其實來來去去都係得4個會員話唔好!
其中兩個都唔係家長,只係報名或問老師問題時覺得老師態度差,就認為呢間學校所有老師都冇愛心!所以可以不用理會!
另外兩位會員更奇怪,我懷疑佢同譚歐楊有好大過節,因為佢地會孖住一唱一和咁係好多post話呢間學校唔好!(例如會員A話呢間學校係好差,會員B會即刻留言,一時回應話好似聽過好差,一時回應話肯定好差,同一時間兩種回覆,太假了!)另外言詞間可見佢非常憎恨呢間學校所有老師,尤其係校長!而家冇得孖住一唱一和啦,因為其中一位會員被禁止發言!奇怪在當其中一位會員被禁言後,另一位會員即刻好似好嬲要為佢聲討!所以我懷疑佢地係識既,又或者係分身!等我問下版主先

各位譚歐楊家長,我相我地比其他人更清楚呢間學校既老師如何!如果學校如實咁好似佢哋話咁差,咁就有好多小朋友既家長會出聲同轉校啦!不用理會那些無聊人吧!

回復 VCHS 的帖子

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2398448&extra=page%3D2

真的被禁言了,哈哈哈

我囡囡嚟緊9月會讀k1 上午班, 知道考到個刻真係好開心
我放棄了四間其他上午班既幼稚園而選譚歐, 希望自己無揀錯啦

我自己都是一名幼師,我想講,其實每一間學校都有無禮貌既老師,其實現在幼師既工作壓力好太,尤其這段時間,又要幫新生搞手續又要排畢業典禮,我會相信他們是無心的!

而且每個人的禮貌標準都唔同,我以前教YoXX時講野係要u型咀,試過累時変一字咀就比家長話個樣唔nice...

我認為唔好因為一個老師唔好就認定佢間學校差,咁會公平點!

以前我們都對譚歐陽少芳有掙扎,因為家中多了小孩,毅然放棄St Cat等名牌幼稚園,當時也是很忐忑不安。
現在小女九月就升K2了,到目前為止,我們都覺得譚歐陽少芳真的很不錯。家中沒有提供英語環境,但小女讀了不久就回家說一兩句簡單完整英語,現在基本都能聽懂,K1下學期開始學寫簡單中文字。我們也沒有發現小女頑皮了(原本都是很活躍),至於校長或教師是否欠缺愛心,應該不會,因為小女在家經常提及老師,表示很喜歡老師。
我們覺得譚歐陽少芳能有學券又能學好英語,已經非常棒了!

回復 cherrieshum 的帖子

謝謝回覆

回復+VCHS+的帖子 http://www.edu-kingdom

原帖由 zhaifufu 於 12-07-04 發表
回復 VCHS 的帖子

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2398448&extra=page%3D2 ...
多謝您的資料,已留言。

公道自在人心

回復 zhaifufu 的帖子

我唔係呢間學校讀書的家長,不過~~我有個朋友個仔係到讀.
係個仔讀k1時,老師察覺到小朋友有間題,要求家長重讀,講真....我朋友真係好唔
開心k1就要重讀.
之後經評估k3後,小朋友係亞氏保加症,所以我朋友覺得這幼稚園的老師不錯.

引用:回復+zhaifufu+的帖子 我唔係呢間學校讀書

原帖由 mailling 於 12-07-16 發表
回復 zhaifufu 的帖子

我唔係呢間學校讀書的家長,不過~~我有個朋友個仔係到讀.

我都真係覺得老師好細心架!

Hello 各位家長, 我間唔中都會入黎望下架, 我係舊生家長, 我到今時今日, 仍然好掛住plktaysf 的點點滴滴,  由我小朋友第一日入讀呢間幼稚園, 我就覺得自己揀得好啱.  

唔好話幼稚園, 連小學都好多人一邊讀一邊鬧, 有d 係冇讀都要鬧, 真係唔明白架. ....

各位加油啊 ~~~
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員
‹ 上一主題|下一主題