用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 請問有無平啲既IQ TEST呀! 中大要$4500好貴。 ...
樓主: kimmy2006
go

請問有無平啲既IQ TEST呀! 中大要$4500好貴。 [複製鏈接]

請問在香港資優教育學苑定中大做評估好些? 之後既支援全面些?
兩間又是否需要學校轉介呢?

醒目開學勳章 王國長老

可樂~ 發表於 12-9-30 00:36
請問在香港資優教育學苑定中大做評估好些? 之後既支援全面些?
兩間又是否需要學校轉介呢?
中大做評估唔使轉介, 自己打電話去預約就得, 我只係知道我係 BK 識既媽咪, 佢係中大做同我係出面做既分別真係好大, 我遲下要幫囡囡去中大重做.

支援, 中大有資優培訓課程, 但要由學校老師推薦, 除老師推薦外仲要面試, 每年有三次既課程, 分左唔同級別.

資優教育學苑我答唔到, 等其他會員解答啦~~
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:kimmy2006+發表於+12-6-30+15:43+請

原帖由 miriam 於 12-07-17 發表
貴, 但報告好詳細.

平, 但報告睇完得個知字.
可否pm我中大資優評估info. Thx

醒目開學勳章 王國長老

csyy 發表於 13-1-25 10:23
可否pm我中大資優評估info. Thx
臨床及健康心理學中心
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題