用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘 ...
樓主: yy13
go

被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘 [複製鏈接]

佢又出招!名叫hope25 I am an English and Putonghua teacher.
I teach in primary school.
I graduated from HKIED.
I will arrange suitable course for your child,
mainly teaching phonics,spoken language, reading and
writing.
120 1hr/
674 77 033
[email protected]

醒目開學勳章 王國長老

請小心以下兩位會員

smile89 (UID: 881905)
hope25 (UID: 874807)
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘

我刀收到,呢位Miss冇處不在,不息。

醒目開學勳章 王國長老

各位真係唔好怕麻煩, 收到懷疑既 PM 可以將整個 PM 連 user name forward 畀超版或版主查左先, 查到係同一人既我地可以即時封埋戶.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘

版主我收到的同上一樣,所以唔在騷擾你啦

我今日都收到一個可疑PM

Fm:kid76

I am a teacher.
I teach English and Putonghua.
I am teaching children in school now.
I teach children spoken language,phonics,pinyin, writing and reading skills.
I can be your child 's tutor.
Hope you can consider.
125 1hr/
[email protected]
6432 0317

大家請小心!

醒目開學勳章 王國長老

emilyes 發表於 12-3-13 09:38

謝謝通知!

已通知管理員跟進。

呢個MISS好利害, 可以成日改名騙人, 我之前中過招, 有好多BK MAMI PM我問我攞資料, 佢竟是然可以次次都唔同名及唔同E-MAIL A/C.  希望唔好再有人中招啦!

回復 tpmak 的帖子

佢用Cherry 名字的

emilyes 發表於 12-3-13 04:38

D英文GUM様、都可以話自己教英文、離譜左D. 家長無可能会受騙。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

岩岩佢又打電話,本來今日佢會來補,後來今日在bk見到佢D變態野,我即時取消左,我已經話左好多次唔會再補,我同佢講佢D醜史,佢話唔知我講乜喎,仲話係咪有咩誤會,跟住我就火滾,我就出盡力講'以後都唔補',佢即係吸我線,我跟住打番比佢,問佢做咩吸我線,佢話冇呀,痴乜線,我再同佢講以後唔好再打電話黎,佢說知道,不過我估佢一定仲會騷擾我!

騙子普通話老師macyxxx, 6432-xxxx

few months ago,i reveived a mail from this site,said she is a putonghua teacher.
teacher in Tack Ching school,got first grade in BJ. phone ;6432-xxxx
so,i called her which planning hire her  for my 5yr old son.
she is very pushy,she claimed have a paper fm government dept.
wanted to teach my son ASAp.in the mail was $125/ hr.
but she said mistake,now ---$250. min/2 hr.
when i told her will be 2kids together,she was even pushy,call me 5 times that day.
at the end, i didn't hire her as couldnot  make the time,then i msg her.
next day,her sister called me said ,she forget bring the phone,(mean pretent didn't know i sent her no need msg)
she will on the way to my apt.coming from China.
i claimed i already msg her ,and i don't think anyone forget to bring her phone ,she take the result.

very pushy,force me to use her i felt.
of course,i didn't use her and mad for a prieod of time.
very funny,2 months later,that putonghua teacher called me (she forget who i am )
ask me that do i need teacher ?
i said how dare u to call me  ??she need $$$ be careful  !!

HI, my name is Will. 我今年25 歲. 住將軍澳坑口. 我想請問你係咪想搵人專補英文?
我係英國讀完大學返黎, 主修法律. 我住英國讀書都有6年. 而家準備進修考律師

ps:我係英國個時有時幫一些中國學生補英文(特別係英文文法), 仲有 我去英國之前有教過小學補習,補全科
我有英文教材提供.
我教英文個陣可以用中文去輔助, 令你更加明白

如果你有興趣, 可以PM我再詳細講一講

Thank you~

又黎喇!

HI, my name is Will. 我今年25 歲. 住將軍澳坑口. 我想請問你係咪想搵人專補英文?
我係英國讀完大學返黎, 主修法律. 我住英國讀書都有6年. 而家準備進修考律師

ps:我係英國個時有時幫一些中國學生補英文(特別係英文文法), 仲有 我去英國之前有教過小學補習,補全科
我有英文教材提供.
我教英文個陣可以用中文去輔助, 令你更加明白

如果你有興趣, 可以PM我再詳細講一講

Thank you~

又黎喇!

HI, my name is Wxll, 我今年25 歲. 住將軍澳坑口. 我想請問你係咪想搵人專補英文?

又發功!

HI, my name is Wxll, 我今年25 歲. 住將軍澳坑口. 我想請問你係咪想搵人專補英文?我係英國讀完大學返黎, 主修法律. 我住英國讀書都有6年. 而家準備進修考律師 ps:我係英國個時有時幫一些中國學生補英文(特別係英文文法), 仲有 我去英國之前有教過小學補習,補全科 <--- 佢又發功!

醒目開學勳章 王國長老

虫虫主人 發表於 12-4-7 00:22
HI, my name is Wxll, 我今年25 歲. 住將軍澳坑口. 我想請問你係咪想搵人專補英文?我係英國讀完大學返黎,  ...
講將 PM 連 user name 一併 pm 給我跟進.

醒目開學勳章 王國長老

虫虫主人 發表於 12-4-7 00:22
HI, my name is Wxll, 我今年25 歲. 住將軍澳坑口. 我想請問你係咪想搵人專補英文?我係英國讀完大學返黎,  ...
已收到miriam 轉告, 將該滋擾會員封戶.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

佢咁樣呃人,搞到d 家長而家唔敢係li 到搵補習, 我以前係li 到搵過一次,仲補到而家,最近有時間想搵多份,pm 好多家長都唔理,見到而家既家長開post會搵其他家長介紹...><影響我地真係想補習既老師…
‹ 上一主題|下一主題