用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘 ...
樓主: yy13
go

被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘 [複製鏈接]

(是否已封戶?)

macyl25

11-11-15 03:23 AM Putonghua Teacher in Tack Ching Girls' School_125 1HR

I am a Putonghua teacher.
I teach in Tack Ching School Girls' School.
I graduated from the University of Hong Kong.
I can teach PinYin, writing skills, reading comprehension,
speaking,poems and interview skills.
I got first grade in the Beijing Putonghua Test.

Miss Macy
125 1hr /
64   3203   xx

仲有一個post

我打去問過一次
佢好煩
跟住日日打黎

我答唔會找你補習
她即cut我線
冇再打來了.

原帖由 miriam 於 11-11-24 14:35 發表

april58 已由管理員封戶

估唔到呢位姐姐仔到今時今日仲喺度o厄    
我真係好後悔比左咁多錢佢賺  :;pppp:
大家真係要小心D
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 JOJA 於 11-11-24 14:48 發表
(是否已封戶?)

macyl25

11-11-15 03:23 AM Putonghua Teacher in Tack Ching Girls' School_125 1HR

I am a Putonghua teacher.
I teach in Tack Ching School Girls' School.
I graduated from the University  ...

如收到懷疑 PM, 請直接轉寄給超版 Jojo 或我, 以便跟進.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 pingi 於 11-11-16 11:31 發表
** 剛收到,唔知係咪你地談論個位 **

macyl25 11 小時前
I am an English and Putonghua teacher.
I teach in Tack Ching School.
I graduated from the University of Hong Kong.
I can teach Cambridge,LCM,Trin ...

此會員已封戶
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

各位,

如收到任何懷疑 PM,請直接轉寄給超版 Jojo 或給我跟進‧

因各超版及版主未能定時上站,如各位只張貼在此,我們未必能即時跟進的‧

謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

近日收到資料並已封戶的導師 "名稱".

1. rita38
2. osmond77

WOW! It's not a very nice story. 1.5 hours is quite enough.

必遭天遣!!!
LA?    C?i?G     YEE :

回復 ec312 的帖子

我都畀佢上過我家.

我在BK上看到電話, 亞仔又參加了三個校際朗誦節比賽, 唸著125蚊平平地, 搵人教, 自己唔教啦. 點知佢第一堂, 用了三個鐘, 先讀了首詩的一段(詩有兩段). 如此, 仲有散文, 仲有表情等等, 咪要洗好多錢???? 於是, 唔洗佢教喇, 無第二堂喇. 我自己教番亞仔.

我自己教亞仔, 三個比賽都係優良獎. 散文個篇的分數仲幾高添. 我OK架喇. 因為我只係教左佢唸哂全篇, 都無咩教佢表情等等. 以最少的努力換最多的回報.

不過, 亞仔話, 呢個呃鐘老師的普通話發音好過我..... 咁又係事實既....

醒目開學勳章 王國長老

各位請小心此會員

moon35 (UID: 852013)

其實佢咁樣算唔算係犯左法架...
咁樣係咪秘撈既一種

都係佢?

jacky38 16 小時前
從網頁中得知 閣下想聘請老師教導孩子,
故此留下訊息給你!
本人是教師,在學校任教英文、普通話,
任教第七年,提升孩子的會話、寫作、閱讀理解和運用的能力,
也會教英文和普通話拼音,
英語水準和國家語委普通話達到一級水準。
有意請電:64 320 xxx
1251hr

醒目開學勳章 王國長老

G-Mom 發表於 12-1-14 17:14
都係佢?
謝謝通知!
已通知管理員跟進‧

係唔係這個網頁的相中人?
http://www.jollyjupiter.hk/poster20111028.pdf

yy13  唔係  發表於 12-2-1 11:51

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

如果唔係因為個EMAIL有"JACKY", 我都唔會試下SEARCH下個聯絡電話有無問題(本人對亞SIR有點介心)....... AND唔會留意到LEE個POST。MAYBE個POST要改為"有問題/黑名單/。。。。補習老師"會好點點, 因為感覺上"呃鐘"係果種聲稱補一個鐘,結果得45分鐘之類既問題。

from : [email protected]
**************************************************************************************
標記的郵件 2012年01月18日 (週三) 4:10 PM從網頁中得知 閣下想聘請老師教導孩子,故此留下訊息給你!本人是小學教師,在學校任教中文、普通話
任教第七年,提升孩子的會話、寫作、拼音、閱讀理解和運用的能力,也教全科,普通話水準達到一級。有意請電:643     20      317
120 1hr
***********************************************************************************************
mhui26 6 小時前
從網頁中得知 閣下想聘請老師教導孩子,
故此留下訊息給你!
本人是小學教師,在學校任教中文、普通話
任教第七年,提升孩子的會話、寫作、拼音、閱讀理解和運用的能力,
也教全科,普通話水準達到一級。有意請電:643 20 317
120 1hr
673 09 849
*********************************************************************************************

本來見係教師,只係$120/小時, 都有D懷疑。。。 之後仲可以講價$100/小時。。。。但我想補星期一至四,5PM, 試問小學老師點會可以補到LEE個鐘數??

醒目開學勳章 王國長老

wendy_jed 發表於 12-1-19 15:06
如果唔係因為個EMAIL有"JACKY", 我都唔會試下SEARCH下個聯絡電話有無問題(本人對亞SIR有點介心)....... AND ...
mhui26 已封戶

‹ 上一主題|下一主題