用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘 ...
樓主: yy13
go

被一位自稱喺九龍塘某英文小學嘅現職女老師補習呃鐘 [複製鏈接]

回覆 1# idy926 的文章

我都收過有幾個你地所講Id嘅pm,內容大同小異,好彩冇搵過佢,其實佢開咁多電話咭咪要set曬飛線?都幾煩,完全唔知自己而家係咩身份!

原帖由 To_Ma 於 11-8-13 13:10 發表
我都收過有幾個你地所講Id嘅pm,內容大同小異,好彩冇搵過佢,其實佢開咁多電話咭咪要set曬飛線?都幾煩,完全唔知自己而家係咩身份!

無錯!佢真係會唔記得自己身份!
佢第一次打黎話係st paul老師,
之後第二次又話係德貞老師...

quote from 自由講場, post #1:

[url=http://www.baby-kingdom.com/foru ... 8812&extra=page%3D1]http://www.baby-kingdom.com/foru ... 8812&extra=page%3D1[/url]

昨天早上&今天早上收到了好幾次話自己係miss  lau 的電話  (lucky 6xx)  and (kate)

話說她話係我女的學校英文
老師miss xx現在都就快放完假.我想同你個女補習.
我已為真係我女的學校英文老師.但在想想她的英文老師不是miss  lau .我就問她我女讀咩學校.她說x芳濟各.但我個女都唔係尼間..佢就話完來佢係果到教..之後我話無雖要收線...
今天又收到了好幾次話自己係miss  lau 的電話.我就發火話佢.之後仲不斷打來.)(不是用手機).(用會所電話)因我再打比佢查到用會所電話.今晚11:00pm又打來..我唔知她想點..痴痴地

佢知我電話佢話我之前有同佢通過電....但我再check返係around 1年前徵補習miss時pm 電話比佢..

回覆 1# Sumyeema1 的文章

有冇bk家長係精神科or心理醫生?不如明叫佢補習實質評估下佢病况睇點醫?

新都城club house
荃灣1座灣景花園座頭

小心:;pppp: :;pppp:

嘩!原來佢起度搵左成年水魚 !

原帖由 Sumyeema1 於 11-8-16 14:09 發表
quote from 自由講場, post #1:

http://www.baby-kingdom.com/foru ... 8812&extra=page%3D1

昨天早上&今天早上收到了好幾次話自己係miss  lau 的電話  (lucky 6xx)  and (kate)

話說她話係我女的學校英文老 ...

因人而異,但如果妳不滿,或佢教ge野唔合妳要求,妳可以同佢講妳想點,最後想達到咩效果。

Yes be aware of this Lady she is keep changing the Mobile number and keep calling you from time to time !!! Also use the Name: Ms L Renee!!!!

原帖由 wcandy_888 於 11-8-16 22:27 發表

新都城club house
荃灣1座灣景花園座頭

小心:;pppp: :;pppp:

原帖由 kwkong 於 11-8-24 21:38 發表
我昨晚中咗蕉啦!佢用97924432個電話,我話補2個鐘,埋單3個鐘,真怒氣

點解要補多個鐘?講左幾多個鐘就幾多個鐘,無價講。

原帖由 kwkong 於 11-8-24 23:25 發表
我夠鐘便同佢講,佢話仲有少少,點知又過多個鐘,所以咁便3個幾鐘,不過我只肯比3個鐘錢!
最慘我仲約咗佢下星期,依家打電話比佢,佢又唔聽電話!
quote]原帖由 lauerica 於 11-8-24 14:53 發表 http://forum.edu-kingdom.c ...

因為佢知道東窗事發,所以咪唔聽,聽唔到咪照來,你可以發個短訊比佢話取消,佢自然會聯絡你,如果佢一路唔覆,到果日你舉家出街,等佢摸門釘,佢下次就唔會來,因為佢可以係到繼續搵第個受害人。

原帖由 kwkong 於 11-8-25 08:32 發表
好驚佢黎!

就算係屋企都唔好開門,使乜驚。

11-8-23 11:54 PM English teacher at school_110 1hr

I teach English at school.
I can help children to improve writing , reading and speaking.
I can also teach cambridge and phonics.
Ggogo

好彩大家係呢度報料,相信幫到好多家長避免中招。其實大家可以總結一下,呢個所謂老師用0既方法----資歷好但學費平,學校正式在職老師唔會收低過$300一個鐘,識教好多樣,又收得咁平,下次再遇到,無論佢乜電話、乜名、乜email,都要小心,唔係佢都唔會係好0野。
‹ 上一主題|下一主題