用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 九月升中,有邊款書包啱初中生?
樓主: 跳跳虎
go

九月升中,有邊款書包啱初中生? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆:九月升中,有邊款書包啱初中生?

今日o係普通既商場用$140買左呢個斜咩袋,夠平實,阿女話ok

super-kid  請問在哪個商塲可以找到,煩請PM我.  謝謝.  發表於 12-7-22 22:01
mercurycc  返學用單邊揹,d 力聚理一邊,肩膊好易痛,佢學校 locker 大嗎?  發表於 12-7-22 20:46

wanyiumama 發表於 12-7-20 22:25
mercurycc,

阿女揀個款有 24 + 4 同 30 + 4,試完一輪最後買o左 30 + 4。

你小朋友高嗎?
30+ 會唔會大左d, 因為我用開30+5 及26+4 的,
認住比佢返學用, 點知大左, 如果有運動堂用都可以,
下層放鞋及衫,但平日用就大長身.
而家用24+4 呀!

醒目開學勳章 王國長老

點評super-kid  請問在哪個商塲可以找到,煩請PM我.  謝謝.  
發表於 1 小時前
我去藍田滙景之嘛, 果度都幾多平野賣 (即藍田mtr恆生行去吉野家再上一層果度), 書包呀袋呀底衫呀袜呀鞋呀, 仲有2檔2手書tim

mercurycc  返學用單邊揹,d 力聚理一邊,肩膊好易痛,佢學校 locker 大嗎?  發表於 2 小時前
佢有locker, 背囊用左好多年, 試下第2款, 多謝提醒

我細個用過斜,好鬼痛

Charlotte_mom  終於想起點鮮我會想買個斜, 因為佢仲有個背囊未爛佢又仲好鐘意  發表於 12-7-23 18:06

上星期六我係Mega Box既Jusco買左個行山用的牌子 "Columbia"俾仔仔做書包,
我鐘意佢有埋個Rain Cover, 而且底部及肩帶有承托力, 加上係新款仲有9折, 同埋若買滿$500仲會減多$50, 所以計埋個書包袋都係$300幾, 好抵!

你地有時間都去睇下啦, 入面仲有好多其他行山牌子的, Adidas都有

mercurycc 發表於 12-7-22 20:40
你小朋友高嗎?
30+ 會唔會大左d, 因為我用開30+5 及26+4 的,
認住比佢返學用, 點知大左, 如果有運動堂用 ...
佢揹過 24+4 同 30+4 上身,30+4 睇落係長 d 但又唔會覺得太大。諗o左好耐最後決定買 30+4,一來放 F4 file 都 ok,二來裡面 zip up 分番上下格之後下格可以放 PE 衫、鞋,價錢又相差唔多。希望實際用o個陣唔會嫌太大啦。

BB0628 發表於 12-7-23 22:23
上星期六我係Mega Box既Jusco買左個行山用的牌子 "Columbia"俾仔仔做書包,
我鐘意佢有埋個Rain Cover, 而且 ...

可以俾張相睇吓嘛

like_travel  i like to see the photo too :-| as i cannot found in Jusco  發表於 12-8-6 13:09

邊隻牌子有類似有埋雨褸袋遮埋個袋,謝謝

sukyyan  花園街, 海洋(地舖), 世界(上樓), 價格頗相宜  發表於 12-7-25 10:08

回復 mercurycc 的帖子

本人都有一個Vaude Gallery Air 30 + 5想清潔, 請問有背架的背包如果清洗?   

mercurycc  我都係用個桶裝d 洗衣液浸下佢之後用擦擦下, 再不停過水, 係浴室掠至無滴水,再風乾呀 !  發表於 12-8-5 10:15
綽盈媽咪 ;-)

jessc 發表於 12-7-8 17:35
佢用乜款書包可以捱足六年?咁都幾硬淨。

講返正題,其實買個行山背囊俾佢已經OK, 至少第日去遠足/trip都 ...

請問seven喺邊可以買到??啱中學生嘛??thx!

杰杰媽媽 :香港專門店有淨色訂購嗎??

杰杰媽媽  係利園有得賣,但我覺得唔岩中學用,佢全部都好花,我宜家搵緊朋友去開歐洲,幫我買返黎,外國有出淨色  發表於 12-8-3 13:32

綽盈媽咪 發表於 12-8-3 11:23
回復 mercurycc 的帖子

本人都有一個Vaude Gallery Air 30 + 5想清潔, 請問有背架的背包如果清洗?    ...

mercurycc:

怕唔怕個背架會生銹呢!

mercurycc  應該唔會生銹因為係個膠網.  發表於 12-8-5 20:25
綽盈媽咪 ;-)

我琴日係overlander買咗vaude俾亞仔啦, 亞仔都好鍾意, 但又係黑色囉, 鬼咁悶, 個款係24+4, 其實老公同我都覺得有d貴, 但如果真係用到3年以上嘅話, 咁都低嘅, 最重要係我試嗰時放咗d重野落去, 又真係唔覺重喎, 仲咩得幾舒服添!!!

回復 BB0628 的帖子

BB0628,

我也跟小女在columbia專門店買了個背包,有護脊和有 rain cover,我埋單要 $599,好彩信用咭有 cash dollar,但也要 $500 多。小女不喜歡太大個,因她屬於瘦削型,又有她喜歡的紫色配色。

我在荃灣商場內,找不到類似的背包啊!

phylli 發表於 12-8-12 11:31
回復 BB0628 的帖子

BB0628,

Hi Phylli, 真好在此又能與你聯繫, 近來可好嗎? 知你囡囡幾經辛苦後終能如願入到心儀的學校, 我真的很替你們感到高興, 妳也辛苦很久了, 現在終於可放下心頭大石, 好好地亨受一下這個暑假!   

其實在專門店購買是會貴點的, 成$500多元 一個書包真是有點貴 (不過若可用上3年除番開都ok ^_^, 你這樣想就會覺到舒服D啦), 以前每年在Dr. Kong買波鞋皮鞋動輒成四五百元一對, 我都覺得很貴的, 不過我就好阿Q咁自己除番開10個月時間 (因鞋最多也只可著一個學年), 咁就會覺得都值架啦,

新學年新開始, 希望我們的子女都可以快快樂樂地升中, 喜歡新的校園.  有空多聯絡哦!!

最後買咗columbia
‹ 上一主題|下一主題