用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

小女3月會入讀麗城Joyful PN 班。請多多指教。

請問有冇家長可出讓或出售大約兩歲的校服呢?因4月開始換季,冬季只第1個多月好像很浪費呢!

揀JOYFUL一般都係喜歡佢語境好、happy school
JOYFUL媽媽們,你地諗住TARGET咩類型小學呢?
期待你地分享下意見

我囡囡今年9月入讀麗城am hi all

引用:揀JOYFUL一般都係喜歡佢語境好、happy+scho

原帖由 caramelpudding 於 15-02-02 發表
揀JOYFUL一般都係喜歡佢語境好、happy school
JOYFUL媽媽們,你地諗住TARGET咩類型小學呢?
期待你 ...
植資,私小。

hedhed 發表於 15-3-3 11:02
植資,私小。
荃景分校首輪小學(2015-2016年度)收生結果給你們參考:

Alliance Primary School, Kowloon Tong
九龍塘宣道小學
Chan’s Creative School
啟基學校
Hennessy Road Government Primary School
軒尼詩道官立小學
Holy Trinity Primary School
聖三一堂小學
Hong Kong Baptist Convention Primary School
香港浸信會聯會小學
Hong Kong Baptist University Affiliated School Wong Kam Fai Secondary and Primary School
香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學
International Christian Quality Music Secondary and Primary School
國際基督教優質音樂中學暨小學
Kowloon Rhenish School
九龍禮賢學校
Kowloon True Light School (Primary Section)
九龍真光中學(小學部)
Our Lady’s Primary School
聖母小學
Pui Kiu College Primary School Section
培僑書院小學部
Sham Tseng Catholic Primary School
深井天主教小學
S.K.H. Yan Laap Primary School
聖公會仁立小學
St. Clare’s Primary School
聖嘉勒小學
St. Joseph's Anglo-Chinese Primary School
聖若瑟英文小學
St. Margaret’s Co-Educational English Secondary and Primary School
聖瑪加利男女英文中小學
St. Mary’s Canossian School
嘉諾撒聖瑪利學校
SWCS YMCA of Hong Kong Christian School
新會商會港青基信學校
Tak Nga Primary School
德雅小學

回覆 kenzo 的帖子

請問3月插班pn, 是不是9月直升k1?

引用:Quote:hedhed+發表於+15-3-3+11:02+植資,

原帖由 prisca126 於 15-03-03 發表
荃景分校首輪小學(2015-2016年度)收生結果給你們參考:

Alliance Primary School, Kowloon Tong
joyful係有連繫小學?

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

冇呀!點解咁問?

回覆:paipaiwong 的帖子

我睇錯hehe, sorry

想問下joyful 雖重語言, 但係教小朋友自理, 禮貌方面, 又如何? 各位用家有無意見可以分享一下?

引用:想問下joyful+雖重語言,+但係教小朋友自理,

原帖由 LittleSwallow 於 15-03-09 發表
想問下joyful 雖重語言, 但係教小朋友自理, 禮貌方面, 又如何? 各位用家有無意見可以分享一下?
  ...
我係用家,無禮貌月果啲本面嘢,但禮拜係日常生活中需要,而學校環境不缺乏呢方面嘅日常倍養。由其自理,我小朋友讀果個campus,pn, 9月己有教自己收拾小息袋、功課袋、著鞋、換鞋。亦有自己放學收拾書包等等。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:Hi,I+want+to+join+the+Facebook+group+too

hedhed 發表於 15-3-9 12:11
我係用家,無禮貌月果啲本面嘢,但禮拜係日常生活中需要,而學校環境不缺乏呢方面嘅日常倍養。由其自理,我 ...

想問下老師有愛心嗎??

係咪無廣東話??好擔心阿仔返學又唔識聽會好唔習慣

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

簽名被屏蔽

引用:Quote:hedhed+發表於+15-3-9+12:11+我係用

原帖由 joygigi 於 15-03-31 發表
想問下老師有愛心嗎??

唔會,我小朋支咪22個月單獨上全英pg..佢一樣ok..多聽多接觸就得。
我從來唔同佢講英文。

除左佢自己睇YouTube ..佢就會揀英文卡通。

唔駛擔心

引用:Quote:hedhed+發表於+15-3-9+12:11+我係用

原帖由 joygigi 於 15-03-31 發表
想問下老師有愛心嗎??

助教其實會講廣東話。老師有無愛心就講運仔。我小朋友果兩個愛心爆棚。

醒目開學勳章 王國長老

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

麗城pm offer N1 報到

‹ 上一主題|下一主題