用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

引用:我個囡係13年11月B,+早幾日去左麗城intervi

原帖由 anpanki726 於 14-11-17 發表
我個囡係13年11月B, 早幾日去左麗城interview, 問啲問題都幾深(我個人覺得), 外藉老師一對一問, 都要求我個 ...
遲d in k1,你就知而家呢d濕濕碎,試過in德望k1係有3rd in的(慘過見工),in 小學仲癲,而家只係Game Start

有無人讀麗城??

回覆:Vickyblah 的帖子

等到頸都長,最心意呢間!亞囡表現最好係呢間,入咁多間學校,見佢最開心!希望收到聖誕禮物啦!

引用:有無人讀麗城??

原帖由 joygigi 於 14-12-04 發表
有無人讀麗城??
有呀!阿仔讀緊PN, 慶幸so far 返得好開心。

cathy_ng719 發表於 14-12-9 22:08
有呀!阿仔讀緊PN, 慶幸so far 返得好開心。

返得開心~~真好!
班主任係咪全部外國人?
同埋戒片學校會幫忙嗎?

教的內容全英?

謝謝!

引用:Quote:cathy_ng719+發表於+14-12-9+22:08+

原帖由 joygigi 於 14-12-10 發表
返得開心~~真好!
班主任係咪全部外國人?
同埋戒片學校會幫忙嗎?
雙班主任制+1 助理。班主任係—位外國英文老師,及一位國內普通話老師,助理係香港人。三小時上堂除了普通話時間,其餘都英文主導。
學校老師有做potty training, 亦有在手册留言告知戒片進度。以便家長在家作出配合。

引用:Quote:原帖由+joygigi+於+14-12-10+發表返

原帖由 cathy_ng719 於 14-12-10 發表
雙班主任制+1 助理。班主任係—位外國英文老師,及一位國內普通話老師,助理係香港人。三小時上堂除了普通 ...
咁好好喎!聽聞有學校唔教戒片。

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

荃景k1今日出左offer 啦

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

cathy_ng719 發表於 14-12-10 14:48
雙班主任制+1 助理。班主任係—位外國英文老師,及一位國內普通話老師,助理係香港人。三小時上堂除了普通 ...

請問記得書簿費大約幾錢嗎?

joygigi 發表於 14-12-17 13:41
請問記得書簿費大約幾錢嗎?
今年PN - $1,380, K1 - $2,180

我囡PM offer 荃景圍, 昨天已交留位費了, 唔記左問留位費是日後可扣學費嗎?

現在就讀N班媽媽, 知道班內繼續升讀K1的多嗎? 只想知wait am 機會大不大...

zoewsw  通告應該有寫會在交第一個月學費   發表於 14-12-22 10:31

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

我今日都收到麗城pm offer。
明天都去交留位費先

沙田Joyful PN 班㗎

請問麗城同荃景既分別係邊? 除左地方大d之外, 師生比例一樣嗎?

各位媽媽,請教下有冇保母車由青衣去學校?,打去學校話校巴只經青衣城

Anyone interested in Joyful Girl Uniform?
I have:
Summer - Dress, Sports T-shirt & Shorts
Winter - Shirt & Dress
All size 6, fits PN big bb, K1, K2, & K3 small bb.
My daughter was PN big bb.
I have a school bag too..

If interested, please PM.  Thank you!

引用:各位媽媽,請教下有冇保母車由青衣去學校?

原帖由 sumyuetbaby 於 14-12-24 發表
各位媽媽,請教下有冇保母車由青衣去學校?,打去學校話校巴只經青衣城

...
荃景分校有車去青衣,唔止青衣城架喎,有幾毎個上落點,你想係邊度上車?

我細仔舊年讀pn, 都有考過九龍其它K, 都有4個OFFER, 最後還是選擇留低繼續讀k1, 到現在仍覺滿意, 雖然係新校, 但會見到佢地係一間有心去求變而進步的學校
Joyful 語境係好, 可能習慣咗喺學校講英文, 在家跟家姐玩時, 反令家姐要轉channel同佢用英文溝通, 變相提高埋家姐都講多了英文

回覆 奶皇包 的帖子

請問這學期PN的, 大多數留低上K1嗎?

‹ 上一主題|下一主題