用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

其實真係唔差,唔通要有女拔,德望,英華,聖心,st. Clare 呢d ?通常呢d 一線都有自己幼稚園收外校生位不多。joyful間校係荃灣,我諗主要都係ser 荃灣及葵青d 家長,所以都會九龍呢邊d小學,而且第一屆得2x人。陳守仁及王錦輝上年4xxx幾人報,入2個都ok la。其他見有人聖若瑟及德雅都係不差的私小

想問各位Joyful 媽媽,小朋友適應普通話教學嗎?我家裏主要用廣東話,有時我亦會用英文同佢玩、亦有上全英playgroup,  所以英文無大問題,但是普通話佢末聽過,所以擔心英普佢適應吾到……

就快我們要到joyful interview....

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

我以前都有擔心這點,但發現沒問題,她現在對自己的普通話有信心過廣東話多呢!

請問讀緊既媽媽可以分享下學校多唔多雜費,會唔會成日有好多支出?

引用:請問讀緊既媽媽可以分享下學校多唔多雜費,

原帖由 cwy12 於 14-11-16 發表
請問讀緊既媽媽可以分享下學校多唔多雜費,會唔會成日有好多支出?
返左第三個月,除左自願係學校讀書會訂過課外讀物外,1蚊都冇洗過。

引用:想問各位Joyful+媽媽,小朋友適應普通話教

原帖由 L+H 於 14-11-13 發表
想問各位Joyful 媽媽,小朋友適應普通話教學嗎?我家裏主要用廣東話,有時我亦會用英文同佢玩、亦有上全英p ...
小朋友適應能力好快。不用擔心!

我個囡係13年11月B, 早幾日去左麗城interview, 問啲問題都幾深(我個人覺得), 外藉老師一對一問, 都要求我個囡做好多野, 當然以1個12個月大既小朋友我覺得冇可能做到,同埋我個囡只識講爸爸。之後, 就到問我問題, 唔講以為自己去見工添 xD

回覆 lightingchung 的帖子

Thanks, 我們in 左啦,感覺好好,請問多唔多家長參與既活動呢?

回覆 anpanki726 的帖子

係咪都係問生果?

幾錢學費?

家長參與活動都多嫁,halloween, x'mas, 新年,旅行等

回覆 paipaiwong 的帖子

學費荃景:
PN $3850, K1-3 $3630 (冇學劵)

回覆 dcdc2525 的帖子

麗城$4350. 雜費半年$1380

回覆 L+H 的帖子

小朋友十分容易適應.完全唔使擔心

回覆 paipaiwong 的帖子

thanks, 都幾好

回覆 Dediamond 的帖子

thanks, 咁就好了

hi,我仔仔已interview荃景個間PN,忘記了幾時放磅收信?

引用:hi,我仔仔已interview荃景個間PN,忘記了幾

原帖由 KateYW 於 14-11-24 發表
hi,我仔仔已interview荃景個間PN,忘記了幾時放磅收信?
12月十幾號或之前呀

謝謝

回覆:dcdc2525 的帖子

荃景n班學費14-15年度係4100

‹ 上一主題|下一主題