用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

My son is studying PN AM. Could you pm me as well? Thanks!

有沒有PN AM Iceland Miss Elena班的家長?大家覺得點?Miss Elena跟進得很好,每上課後都有打電話來,感覺很好。

引用:有沒有PN+AM+Iceland+Miss+Elena班的家長?

原帖由 ansonkwok 於 13-09-14 發表
有沒有PN AM Iceland Miss Elena班的家長?大家覺得點?Miss Elena跟進得很好,每上課後都有打電話來,感覺 ...
Yes! She called me everyday 10mins after school! Very efficient! My fd whose daughter is in Garden class said only the Chinese Assistant Teacher called her, but the main teacher wrote comments in handbook every day.

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

我是住深井,  我想問有沒有人坐返原校校車?

引用:我是住深井,++我想問有沒有人坐返原校校車?

原帖由 tomato0765 於 13-10-08 發表
我是住深井,  我想問有沒有人坐返原校校車?
我女女K1, 去年PN 已係校車來回了。

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 如想加入會員起的 facebook page , 請自行PM 會員,切勿在版面留下沒有讀取性之文章 e.g. Pls check PM /Pls PM me / Pls add me / 留下個人電郵地址 etc。

如經勸喻後情況仍沒有改善, 管理員會關閉此帖,敬請注意

另親子王國設有群組功能, 歡迎會員建立群組 (功能跟 facebook 類似). 亦很私密. 歡迎到以下連結查看

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

引用:有沒有PN+AM+Iceland+Miss+Elena班的家長?

原帖由 ansonkwok 於 13-09-14 發表
有沒有PN AM Iceland Miss Elena班的家長?大家覺得點?Miss Elena跟進得很好,每上課後都有打電話來,感覺 ...
Hi,我個仔Kobe都係讀Iceland班

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Any one received the interview letter yet?

大家好, 我是今年報此學校N班, 想了解interview時, 會不會問父母問題呢? 因是細B關係. 想多了解interview情況. 謝謝~

請問JOYFUL是否一D中文都不會教的(如寫字等).
因我怕小朋友不可以上傳統的小學

回覆:poster01 的帖子

英普比例 : 荃灣 7:3 / 火炭 5:5.  有中文學架!

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

中文有教架,我女好鐘意攞本中文書出來睇。

英文有教Letterland Phonics, 而家n班教到G。每週有一本圖書借比小朋友返去睇,PN 英文書用緊Oxford Story Tree. 同埋有教左嗰啲主題圖咭比小朋友返去。

除左校舍較細外同校車貴外其他都幾滿意。可惜來緊會搬出九龍。

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

不過唔知收唔收細b, 我女嗰班九十同十一月都無人生日……

我囡囡舊年係12月先讀PN,佢11月出世的,細B吾一定吾收。

回覆:Taiso78 的帖子

Interview questions are simple, only ask sensible questions like who take care the kids and what do we do during holiday.

daisylhn 發表於 13-11-8 19:07
中文有教架,我女好鐘意攞本中文書出來睇。

英文有教Letterland Phonics, 而家n班教到G。每週有一本圖書 ...
請問有寫中文嗎?中文程度會唔會淺d?

lingan  今年開始Joyful 加強了中文,K1下學期已開始寫字了。  發表於 14-3-4 10:20
zoewsw  K3 先開始寫中文字。視乎家長自己要求程度,個人認為中文程度較淺。  發表於 13-11-26 10:40

JOYFUL學生媽咪們
想請教下,你地將來打算小朋友升讀咩類型學校?
(國際/直資/津校?)
因我喜愛JOYFUL的語言環境及課程
但唔會走國際路線
唔知咁樣會唔會合適
謝~~

zoewsw  視乎經濟能力...如許可, 會考慮埋 直資/私校及資助。合唔合適...好難講, 無法估計。  發表於 13-11-26 10:44

想請問小朋友讀緊joyful world的爸爸媽媽,學校的課程深嗎?功課多嗎?因學校網頁只有簡單描述,只知道學校很着重語言發展,所以很想知道多些關於學校的課程。謝謝啊!

lingan  身處其中唔覺得深,K1功課一陣就做完。著重看書,語境當然是很滿意。中文都教得不錯。  發表於 14-3-4 10:22
‹ 上一主題|下一主題