用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

schools to give up [複製鏈接]

by choosing wkf, how many/which schools are give up? for me is tak nga, LMC, TL. any one can share? it is very hard decision!
   1    0    0    0

all those are good schools. why you choose WKF finally?

你講得arm, 全部都係好學校, 真係好難決定, 諗到頭爆, 但經詳細分析, 我相信wkf是一間好學校, 我不相信一間有約二三千人(我看人數而估計)apply既學校會差得去邊, 而且亦問過一些教書的朋友, 得知wkf校風好, 我亦喜歡wkf的辦學理念, 12年一條龍不用煩, 而且可用活動方法教小朋友, 將來英普一定無問題, 何樂而不為?

恭喜你終於決定了入讀WKF
我個仔都係 9/2012 小一新生
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

咁你點解可以決定入讀WKF ar?

好簡單 ~ 聽完學校的簡介會, 了解完學校的教學模式, 就是我想要的
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

hi rositacmy,

hi rositacmy,
我今年去不到簡介會, 學校介绍他們的教學模式是怎様的?
my daughter will be going to K3 this year, so would like to learn more about the school.
Thanks a lot

我囡囡都係09/2012 讀WKF,我係因為活動教學及一條龍選擇WKF,最重要係我相信學校的教學理念,最近聽朋友講,原來學校每日會將(例如)所有一年班學生集合,再因應不同科目(例如)中文科,再將學生按不同的程度分A.B.C.D班,但下一堂英文班再將學生從新分組教,類似資優教育模式,但未經証實,我都想問吓其他家長詳細情況

中文和數學科有split class(即多一班特別班),部分同學會被揀入去。英文科就按程度分6至7組上堂。

回復 kathyhugo 的帖子

thanks a lot for the information

回復 22welldone77 的帖子

thanks a lot for the information

我小兒讀G2,今年中英數有五班分七組上堂,取消了尚進班和輔導班,將學生程度拉近,小班教學,為二十幾人一班,另有一班得十幾人,給一些比較慢,認知能力弱的學生。我很喜歡這教法,不像官校分精英班,家長學生很大壓力。反正一條龍想,無需咁做。

聽落真的唔錯!!
‹ 上一主題|下一主題