用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 宣小 vs 德望
樓主: 金毛B媽
go

宣小 vs 德望 [複製鏈接]

回復 cs1673 的帖子

希望你如願以償
教育王國以外之相冊連結已被刪除

多謝各位的意見,+我決定留在宣小,+今早打去

原帖由 金毛B媽 於 12-06-23 發表
多謝各位的意見, 我決定留在宣小, 今早打去學校, 同老師講, 我不去 面試了, 老師問我, 真係放棄學位 ? 我答 ...
不用吧!選APS而棄GH大有人在。不過,應該是少數。

當年GH叫我們去In要帶定票,小女當時沒有學琴,也選宣小。

回覆:金毛B媽 的帖子

既然作出決定,就確信這是個最好的決定。宣小的功課壓力較德望輕,何況宣小的中學網不之好的中學。現在不須要為六年後的事憂心,不如想想與女兒過一個沒有暑期作業的假期吧!

回覆:宣小 vs 德望

樓主你果然係宣小的忠實fans.相信宣小一定有其優勝之處令你留下。小兒今年都會入讀宣小,以後有機會多多交流!

金毛B媽 發表於 12-6-21 11:20
Angelakibb

你仲笑........................ 幫我想下啦

Sigh!!! Same as you...............HYPS vs APSKT .........'lor men'...

I vote for APS if you are Christian.

恭喜你已鎖定了一間自己和囡囡都喜歡的學校, 比心機加油!

回復 myac 的帖子

我見你仲未揀到, 我記得你之前都 pm 過我, 問我 HY or  APS, 我都答你, 如果我選, 我會選 HY

因為好多 APS 學生, 都好想考入 HY 中學, 咁你無謂行一大個圈, 最終又返回 HY, right ? 畢竟 HY 是一間好好的學校, 我都想我囡可以入讀

快快下決定啦

回復 puibpuib 的帖子

好的............

多謝各位支持
‹ 上一主題|下一主題