用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會聖馬太學校(秀茂坪) net 48 路德會聖馬太學校
go

net 48 路德會聖馬太學校 [複製鏈接]

2    0    0    0

引用:這間校風如何?+谷嗎?+升中如何?thx

原帖由 catcatdog1 於 12-06-21 發表
這間校風如何? 谷嗎? 升中如何?
thx
之前影底既

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆:net 48 路德會聖馬太學校

校風未知,但早前聽左小一新生會 ..... 功課多同一年有四測倆考

回復 catcatdog1 的帖子

我仔小二啦! 校風都幾嚴下,有時主任會系放學時系學校門口睇住d學生放學,睇下佢地有無自己拎書包,亂過馬路......等

回覆:net 48 路德會聖馬太學校 ...

係咩好多功課呀?

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

josejandy 發表於 12-6-21 18:24
係咩好多功課呀?

我估係定啦 ..... 我地上小一都有 30 張工作紙 7 月 3 日派完 , 9 月 3 日完成左帶番去 ..... 我而家已開始腳仔軟啦

回覆:net 48 路德會聖馬太學校

我未知驚,一日都無一張

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

醒目開學勳章

引用:回復+catcatdog1+的帖子 我仔小二啦!+校風

原帖由 mona1122 於 12-06-21 發表
回復 catcatdog1 的帖子

我仔小二啦! 校風都幾嚴下,有時主任會系放學時系學校門口睇住d學生放學,睇下佢地 ...
有主任係門口睇?但成日係商場/麥當勞見佢D學生跑來跑去,推推撞撞

回覆:janice_BB 的帖子

主任糸學校門口睇嫁,商場距離咁遠,D主任應該睇唔到咁遠嫁,我同仔放學佢都會跑下同d同學仔追下啦!但唔影響到人果隻囉!因為系學校糸唔準跑同玩㗎,如果唔糸俾風紀見到要簽告票嫁

回覆:chickenwing2006 的帖子

今年咁小,我之前好似糸有一兩本補充練習播

引用:主任糸學校門口睇嫁,商場距離咁遠,D主任

主任糸學校門口睇嫁,商場距離咁遠,D主任應該睇唔到咁遠嫁,我同仔放學佢都會跑下同d同學仔追下啦!但唔影 ...
甘由學校去到商場都係叫遠既,阿惡 sir 巡 beat 唔會甘遠嘞

不過校內真係唔比跑架?小一個 d 未慣實比人抄硬牌,我囡一定會係其中之一

引用:今年咁小,我之前好似糸有一兩本補充練習播

阿校長個日話坊間習作未配合到佢地,故由專業老師特別預備各十張比小一生 wor

mona1122 發表於 12-6-21 23:08

chickenwing2006 發表於 12-6-22 00:32
甘由學校去到商場都係叫遠既,阿惡 sir 巡 beat 唔會甘遠嘞

不過校內真係唔比跑架?小一個 d 未慣 ...

咁我個就係第二個嘞.

引用:Quote:chickenwing2006+發表於+12-6-22+00:

原帖由 eqlow 於 12-06-22 發表
咁我個就係第二個嘞.
仲話習慣長時間坐定,半個鈡都坐唔到

我仔剛剛番學都抄左幾張

引用:我仔剛剛番學都抄左幾張

原帖由 mona1122 於 12-06-23 發表
我仔剛剛番學都抄左幾張
係呀,會點架?甘你仔仔而家 enjoy school life 嗎?

回復 chickenwing2006 的帖子

收左告票要罰企課室5個小息,和扣操行分

如果唔系考試測驗時,佢應該幾 enjoy

引用:回復+chickenwing2006+的帖子 收左告票要

原帖由 mona1122 於 12-06-23 發表
回復 chickenwing2006 的帖子

收左告票要罰企課室5個小息,和扣操行分
幾嚇人下

‹ 上一主題|下一主題