用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會聖馬太學校(秀茂坪) 尋 net 48 聖馬太家長 ^^
go

尋 net 48 聖馬太家長 ^^ [複製鏈接]

請問有冇而家讀緊既家長呀?我地今年九月會讀小一,想問下了解 d 學校既事情可以嗎?

非常感激

4    0    0    0

引用:請問有冇而家讀緊既家長呀?我地今年九月會

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-20 發表
請問有冇而家讀緊既家長呀?我地今年九月會讀小一,想問下了解 d 學校既事情可以嗎?

非常感激:k ...

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

[size=large]晞晞BB :hammer:

回覆:尋 net 48 聖馬太家長 ^^

Thank u thank u !!!

有冇 d 而家已讀緊既可分享下

回覆:尋 net 48 聖馬太家長 ^^

Yeah ..... 比我地搵到 Mona , yeah

我仔讀小二,好開心,遇到你地

mona1122 發表於 12-6-21 16:13

haha .... 你太謙啦, 我地遇到你仲開心呀 ..... 阿太真係無咩家長上網,  搵左好耐先搵到你呀

引用:我仔讀小二,好開心,遇到你地

原帖由 mona1122 於 12-06-21 發表
Mona ,  唔該想問一星期幾多日 pe 堂同有冇普通話堂上呀?

Thank u very much

一星期兩堂pe,一堂普通話

引用:一星期兩堂pe,一堂普通話

原帖由 mona1122 於 12-06-22 發表
Thank u thank u

引用:一星期兩堂pe,一堂普通話

原帖由 mona1122 於 12-06-22 發表
我想問下一年級數學深嗎,係教d咩,因為我女數學好差,thanks

引用:Quote:原帖由+mona1122+於+12-06-22+發表一

原帖由 hoikiuma 於 12-06-22 發表
我想問下一年級數學深嗎,係教d咩,因為我女數學好差,thanks
仲有 Mona ..... 我想八下呢 .... 問一問倆年你見有冇小朋友頂唔住,真係轉校架

chickenwing2006 發表於 12-6-22 13:15
仲有 Mona ..... 我想八下呢 .... 問一問倆年你見有冇小朋友頂唔住,真係轉校架

...
我都想知.

我聽過一,兩個,阿仔話好似因為系大陸往,唔知系咪雙非

回復 hoikiuma 的帖子

其實個人覺得數學唔深

引用:回復+hoikiuma+的帖子 其實個人覺得數學唔

原帖由 mona1122 於 12-06-23 發表
回復 hoikiuma 的帖子

其實個人覺得數學唔深
Mona , 甘你有冇比小朋友參加功導班呀??

無呀,因為如果參加功導班,好多野無得學,不過我有朋友報左話ok,我遲d想同仔報公文式,你地有無學過?

引用:無呀,因為如果參加功導班,好多野無得學,不

無呀,因為如果參加功導班,好多野無得學,不過我有朋友報左話ok,我遲d想同仔報公文式,你地有無學過? ...
我女有讀公文數,都ok,因為之前教極佢都唔識,學左之後佢明好多,但唔知佢係咪對數學弱d,學左一年仲係去到加十,而學校已經學到兩個加法同減法,仲未追到學校。
我想問下功導班係咪教做功課同一對幾,仲有幾多錢,因我諗緊在學校補習還是在她學英文果間補,我問左一對六,每週五日兩個鈡都係$1520。
Thanks

功導班係教做功課和測驗考試時補習,價錢好似一星期5日都系幾百,好平下,一對幾唔記得,等我問下d媽媽先,公文式你系邊度學呀!

引用:功導班係教做功課和測驗考試時補習,價錢好

功導班係教做功課和測驗考試時補習,價錢好似一星期5日都系幾百,好平下,一對幾唔記得,等我問下d媽媽先,公文 ...
我係將軍澳新都城蔡老師公文,不過藍田都有

‹ 上一主題|下一主題