用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 有冇人知聖羅撒幾時會INTERVIEW同埋老師嘅教學態度係點? ...
go

有冇人知聖羅撒幾時會INTERVIEW同埋老師嘅教學態度係點? [複製鏈接]

我想知聖羅撒會有D咩問响INTERVIEW 入面,老師有愛心嗎??
佢地嘅面試要求嚴謹嗎,有冇咩特別要求?
我好擔心我阿仔入唔入到。我知呢間學校收女生較多,但真係好想阿仔入去讀。
   1    0    0    0

今年係一班小朋友入課室,再分開幾組玩,係玩的過程會問相關問題,也會問自己名,家長係可以一齊入課室,但就係小朋友自己入,再之後家長,家長坐埋一邊等,你全程可以睇住小朋友架。面試係12月進行,2月知結果。

我個都是囝囝,我之前都怕入唔到,結果好成功入今年k1,你如果擔心可以坐近囝囝後面,我阿仔那日表現都一般,問水果名,問那個生果跟那個積木顏色一樣,老師當日唔多有興趣問我囝囝野,不過老師問佢旁邊的女仔時,那女仔唔問,於是我阿仔主動搶答,於是老師最後就問阿仔顏色配對game,老師叫阿仔坐著答,阿仔唔肯全程站著坐位先.之後有推椅,聽老師話俾通告媽媽,之後講bye

回覆:有冇人知聖羅撒幾時會INTERVIEW同埋老師嘅教學態度係點?

was the interview conducted by Chinese or English? thanks!!

引用:我個都是囝囝,我之前都怕入唔到,結果好成功

原帖由 Vicky901 於 12-07-03 發表
我個都是囝囝,我之前都怕入唔到,結果好成功入今年k1,你如果擔心可以坐近囝囝後面,我阿仔那日表現都一般,問 ...
請問面試等得耐吾耐架!有可能撞期好擔心

tekkulas 發表於 12-11-6 18:10
請問面試等得耐吾耐架!有可能撞期好擔心
你最好安排上午一個,下午一個.太密小朋友表現都有影響

引用:Quote:tekkulas+發表於+12-11-6+18:10+請問

原帖由 Vicky901 於 12-11-07 發表
你最好安排上午一個,下午一個.太密小朋友表現都有影響
我都想上下午各一間,但面試時間冇得撰,只好兩撰一失去一次面試機會很可憐啫!我早上6點幾去排表,只求多一個機會比自己的小朋友!

嘩,好早啦,第一天排,定第二天啦

想問面試約需時多久??謝謝!!
‹ 上一主題|下一主題