用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 你地會買幾多套校服比小朋友呢?
go

你地會買幾多套校服比小朋友呢? [複製鏈接]

你地會買幾多套校服比小朋友呢?
   0    0    0    0

我會買 2套校服 和 2套運動服.

參考資料:
PE 和 PRP 上堂日要穿運動服.
有參加課外活動日那天,  大部份課外活動都要求穿運動服
如課外話動天不是和 PE 和 PRP 同日的.  就有機會一週穿三天運動服.

學校平日基本上無太著意留心當天認穿校服或運動服的問題.
因每個小朋友都有不同的課外活動.  所以運動服可能穿的比例較多..  

Danny3101 的帖子

我想問知唔知校服幾時買,及點安排小朋友試.

7/05 學校有 供應商 提供即場買校服.
小朋友可現場拿現貨量度一下.

但如小朋友不在.
我相信可問問現場的  " 豐昌順" 的營業員能否日後到門市換貨.

I know I will go there in Aug.  But I want to know how many sets you will buy?

E.g. two dresses, two set to PE cloth ?? any suggestion

回覆:ShanBoBo 的帖子

每樣2套好夠架啦!大仔小一到現在小三,都係咁!細佬今年小一,都會每樣買2套!

我家有2個小寶貝~~~Sam Sam & Ken Ken

回復 yandy 的帖子

Thank you for your advise.   :)
‹ 上一主題|下一主題