用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田區有冇好Pre-nursery介紹
go

沙田區有冇好Pre-nursery介紹 [複製鏈接]

沙田區有冇好Pre-nursery介紹

My daughter is 2years & 3months now.
Any good pre-nursery in shatin?
Pls sharing

Re: 沙田區有冇好Pre-nursery介紹

我個囡返緊第一城幼兒園既playgroup, 2-3堂已經識唱d歌仔, 又識舉手叫到 (佢得1.5years咋), 都幾滿意, 如果樂基衰左救世軍又唔收就讀佢啦!

meowross,

請問間幼兒園叫什麼?

meowross,

首選"樂基"
次選"救世軍"
最後"第一城幼兒園"
What is the fee of "第一城幼兒園"? Full day or half-day? My daughter does not speak very well. Is she suitable to go playgroup?

我個囡返緊 "第一城幼稚園暨幼兒園" 既playgroup, 未返得nursery 住因未夠2 years old.
係沙田第一城銀城商塲天台..........我當初貪佢平同近, 因閒日要返工太遠唔放心由工人帶...........$60一個鐘一星期2日逢2,4..........點講呢, 我自己除左同個囡報名叫做參觀過間學校就從未同個囡一齊上過堂, 不過見個囡上左唔夠一個月返嚟都識唱幾首歌仔好似幾好咁!

星期六我就有同個囡返出面既playgroup, 我工人話覺得一城嗰個好d喎, 佢話分別在因唔係play CD 係由老師自己親自唱歌仔逐句教所以d小朋友學識唱歌囉!所以時間無幾教得歌嚟就未必可以有咩大小肌肉訓練 etc.但我見個囡又識點名又識排隊咪幾滿意囉........

據我所知真理浸信會碧濤幼稚園都有playgroup, 都係一星期2日, 但唔知幾錢, 大家不妨打個電話問下!

呀, 帝堡城啟思都有playgroup, 但詳情我就唔清楚!

其實我首選救世軍但乙明同禾輋都 waitlist 到70 打定輸數!
樂基唔係唔好但貴呀嘛!
咁或者返住樓下間一城幼兒園等亞囡3歲先算!

meowross,

你都係住第一城?
我都打算囡囡1歲半時同佢返呢間playgroup, 又係諗住近又平, 又可以叫工人同佢返, 因為第一城其實無乜playground啱佢地咁細個玩.
你除左返呢間playgroup, 仲有係邊到返playgroup呢!!
囡囡叫陳怡蓁 2003年10月11日於廣華醫院出世 陳怡蓁相簿
該用戶已被刪除

akwong, MIT at Tsimshashui, 唔係唔好, 但太遠好辛苦, 見成班friend一齊先去!
我地可以係老麥相認^.^

JJ&JEFF, 我成日聽人講小時侯, 究竟係邊?
該用戶已被刪除

may i have the number and information for this school.

may i have the number and information for city one school.
‹ 上一主題|下一主題