用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 天神, 聖家 (kowloon tong) 和協恩小學, 怎選呢? ...
go

天神, 聖家 (kowloon tong) 和協恩小學, 怎選呢? [複製鏈接]

天神, 聖家 (kowloon tong) 和協恩小學, 怎選呢?
家住34 net, 是天主教徒, 小囡都已領洗, 如在第一輪自行(9/2012) 想選天神, 不知 20分是不是入唔到?
如果20分不能入天神, 唔知20分聖家 (kowloon tong) 入唔入到呢?

聖家 (kowloon tong)和協恩小學, 那一間好些呢?

3    0    0    0

回覆:天神, 聖家 (kowloon tong) 和協恩小學, 怎選呢?

天神20分機會不少,聖家就更穩陣;我覺得如果是天主教徒,我排天神>協恩>聖家

eggmama  If check record there are 15 pt got in this year, 20 pt should be 'bingo' for sure.  發表於 12-6-18 08:53

醒目開學勳章

karen55407 發表於 12-6-18 07:18
天神20分機會不少,聖家就更穩陣;我覺得如果是天主教徒,我排天神>協恩>聖家

...
協恩好似係聖公會嫁.

soam,
your girl has 20 pionts for Holy Angel but only 15 points for Heep Yunn.
Try 自行天神, then 甲一天神; 乙一協恩.
If your girl is sporty,甲一+乙一協恩

引用:Quote:karen55407+發表於+12-6-18+07:18+天

原帖由 wega 於 12-06-18 發表
協恩好似係聖公會嫁.
我知,所認我先排天神,如果是基督教徙,則先排協恩

既係天主教徒, 首輪睇你搏唔搏天神, 20 分應該都有極少數幸運人士可入, 想安心就聖家, 好大機會唔使大抽獎. 協恩一來多人爭, 二來宗教不同, 可免則免.

回覆:天神, 聖家 (kowloon tong) 和協恩小學, 怎選呢?

聖公會之宗教理念是基督教中最接近天主教的,既然是同網,如果二十分入唔到天神的話,統一派位就當然博返協恩啦!

天神係小班, 比較小位, 20分爭餐朦. 聖家係大班, 所以20分選天神有點搏, 選聖家就比較穩當. 仲有間聖羅撒, 雖然近來俾人話太谷, 今年20分全入, 又係大班比較多位, 可以考慮.
其實d名校邊間唔谷呀....天神聖家都超級谷啦...

But I know the one who got 15 marks can go to 天神 through  自行 this year wow...

gloria_cwy3  15 分在自行一定無可能入到  發表於 12-6-18 14:37

請問是否協幼生, 如是協幼生, 才多個叩門

否則, 只抽NET34, 入協恩, 實在太博了.

協恩是聖公會, 20分都要抽入

cutebear123 發表於 12-6-18 11:10
But I know the one who got 15 marks can go to 天神 through  自行 this year wow...

唔係20分都入唔到咩??? 15都入到??? 佢係咪2nd round lucky draw 至入呀??

引用:Quote:cutebear123+發表於+12-6-18+11:10+B

原帖由 ggbwong 於 12-06-18 發表
唔係20分都入唔到咩??? 15都入到??? 佢係咪2nd round lucky draw 至入呀??
我都覺得唔可能

四隻貓    發表於 12-6-18 12:21

It is true as told by my friend.  I think she will not tell lie law!  It is just a psy. game.  Most of people think that it is impossible and then not choose it.  As a result, someone who has lower mark can get it.  Do you know if anyone can't get it by 20 marks?

15 分抽到協恩, 真係令人驚訝! Unbelievable!!
有無人20分失敗呢?

cutebear123 係話有今年朋友15分入到天神!

但我見叩門九龍塘聖家的post, 有人20分, 甲一, 乙一都入唔到九龍塘聖家....咁即係天神仲易入???

15分協恩100%冇可能!

因我及大把家長20分都抽唔到!

kyliejet 發表於 12-6-18 12:19
cutebear123 係話有今年朋友15分入到天神!

但我見叩門九龍塘聖家的post, 有人20分, 甲一, 乙一都入唔到九 ...

我識人, 今年net41
乙二, 派入九龍塘聖家

冇可能
乙一, 都入唔到喎

cutebear123 發表於 12-6-18 11:10

是否計少適齡兒童的10分

應是15+10 = 25 分

如25分, 就入硬

15分都入到, 真係冇可能

引用:15+分抽到協恩,+真係令人驚訝!+Unbelievabl

原帖由 w_y 於 12-06-18 發表
15 分抽到協恩, 真係令人驚訝! Unbelievable!!
有無人20分失敗呢?
人哋話15分入到天神呀!唔係協恩呀!天神兩年前20分都有人入唔到,所以我絕對不相信15分今年入到。有好多人都話自己15分入到瑪利諾,原來佢哋係統一派位入到㗎!等有無當事人上來回應啦!

我諗話自己15分入到天神/瑪利諾既人係無計到果BASIC 10分
‹ 上一主題|下一主題